Clicky

 
Transport Online - Broer Peter R. de Vries wil straatnaam en monument

Broer Peter R. de Vries wil straatnaam en monument

Broer Peter R. de Vries wil straatnaam en monument
23-07-2021 23:46 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Wouter de Vries, de jongere broer van de vorige week overleden Peter R. de Vries, hoopt dat er een monument voor de misdaadverslaggever komt. Ook roept hij burgemeester Femke Halsema van Amsterdam op een straat naar De Vries te vernoemen.

Om de nalatenschap van Peter te eren zou het werk wat hij deed gemeengoed moeten worden, vindt Wouter. "Ik zelf zit niet te wachten op een standbeeld van m'n broer, maar ik zit wel te wachten op een monument van Peter R. de Vries", vertelde hij vrijdagavond in de talkshow Humberto. "Dat moet een monument zijn waarbij we als maatschappij stilstaan. Een soort monument waar je terugdenkt aan iets, maar ook vooruit kijkt."

Ook vraagt Wouter de Amsterdamse burgemeester een straat naar zijn broer, die op 6 juli werd neergeschoten en op 15 juli aan zijn verwondingen overleed, te vernoemen. "Gooi eens een zeeheld eruit en kom met een Peter R. de Vries-straatnaam." Als het aan Wouter ligt dan mogen Peters kinderen Royce en Kelly de plek kiezen.

De afgelopen weken is Wouter overladen door berichten en steunbetuigingen. "Ik zou heel graag iedereen willen bedanken voor alle steun, warmte en medeleven", zei hij. "Als 1 procent van de mensen gaat doen waar Peter toe oproept dan denk ik dat het allemaal iets van nut heeft gehad. Alhoewel het nooit het verdriet gaat goedmaken bij Royce, Kelly en zijn kleinkinderen. Daar is het echt het allerergste voor."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden