Clicky

 
Transport Online - China zet zeven Amerikanen op sanctielijst

China zet zeven Amerikanen op sanctielijst

China zet zeven Amerikanen op sanctielijst
23-07-2021 23:42 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/BLOOMBERG/RTR

PEKING - China heeft zeven Amerikanen op een sanctielijst gezet. Daarmee slaat Peking terug voor een eerdere Amerikaanse beslissing om bedrijven te waarschuwen dat zakendoen in Hongkong gevaren met zich meebrengt. Zo is onder anderen voormalig minister van Handel van de Verenigde Staten Wilbur Ross op de zwarte lijst gezet.

Washington gaf vorige week een waarschuwing uit aan bedrijven dat als ze zakendoen in Hongkong het moeilijker is om hun personeel en data te beschermen. Dat komt volgens de VS doordat China meer controle over de voormalige Britse kroonkolonie wil uitoefenen. Daarbij komt de rechtsstaat in Hongkong in het gedrang.

China vindt dat onzin, blijkt uit een verklaring waarin staat dat de VS "het zogenoemde Hongkong-advies hebben verzonnen om het bedrijfsklimaat in Hongkong zonder reden zwart te maken". Ook heeft de Amerikaanse regering volgens China "illegale sancties opgelegd aan verscheidene functionarissen".

De VS en China ruziën al een tijd over zaken als Hongkong, mensenrechten in Xinjiang, Taiwan en het ontstaan van het coronavirus. De recente stap van China wordt door kenners vooral als symbolisch gezien. Ross is de prominentste Amerikaan op de lijst en hij is sinds januari, toen Joe Biden Donald Trump opvolgde als president, al geen minister meer.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,232
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden