Clicky

 
Transport Online - Nederland op Duitse hoogrisicolijst, beleid dinsdag aangescherpt

Nederland op Duitse hoogrisicolijst, beleid dinsdag aangescherpt

Nederland op Duitse hoogrisicolijst, beleid dinsdag aangescherpt
23-07-2021 16:55 | Coronavirus | auteur ANP

BERLIJN - Duitsland zet Nederland op de lijst met hoogrisicogebieden vanwege het snel oplopende aantal coronabesmettingen. Dat betekent dat een strenger beleid gaat gelden voor reizigers. Die maatregelen worden volgens gezondheidsinstituut Robert Koch Instituut (het Duitse RIVM) komende dinsdag van kracht. Ook Spanje en Georgië worden een hoogrisicogebied.

Niet-gevaccineerde reizigers moeten in Duitsland na een verblijf in een hoogrisicogebied in quarantaine. Ze worden geacht na aankomst direct naar hun verblijfplaats te gaan. Daar moeten ze zich 10 dagen isoleren als ze geen vaccinatie- of herstelbewijs hebben. De quarantaineperiode kan met een nieuwe coronatest ook na 5 dagen worden beëindigd.

Ook moeten reizigers straks voor ze de grens oversteken al beschikken over een negatieve testuitslag, vaccinatie-, of herstelbewijs. Ze moeten dergelijke gegevens ook via een formulier op internet doorgeven aan de Duitse autoriteiten.

Uitgezonderd van aanmeldplicht

Sommige groepen zijn uitgezonderd van die aanmeldplicht. Het gaat volgens een overzicht van de Duitse overheid onder meer om mensen die zonder te stoppen door een risicogebied zijn gereden en reizigers die op doorreis zijn naar een bestemming buiten Duitsland.

Duitse media hadden donderdag al bericht dat Nederland aangewezen zou worden als 'Hochinzidenzgebiet'. Duitsland zag Nederland al als risicogebied. Er gold daarom al een quarantaineplicht voor mensen die niet konden aantonen dat ze waren gevaccineerd, negatief getest of recent hersteld van Covid-19.

48 uur na aankomst

Zolang Nederland de status had van risicoland, moesten reizigers uiterlijk 48 uur na aankomst in Duitsland beschikken over documentatie als het test- of vaccinatiebewijs. Tot mensen die informatie konden overleggen, moesten ze zich wel houden aan de regels voor quarantaine. Die regel wordt aangescherpt.

Grote delen van Nederland gingen deze week van rood naar donkerrood op de coronakaart van de Europese gezondheidsdienst ECDC. Het gaat om de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Noord-Brabant, Gelderland en Overijssel. Groningen stond al op het hoogste niveau en blijft daar staan.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,985
Diesel1,613

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions