Clicky

 
Transport Online - 6453 nieuwe coronabesmettingen, iets meer dan donderdag

6453 nieuwe coronabesmettingen, iets meer dan donderdag

6453 nieuwe coronabesmettingen, iets meer dan donderdag
23-07-2021 16:16 | Coronavirus | auteur ANP

BILTHOVEN - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft 6453 positieve coronatesten geregistreerd tussen donderdag- en vrijdagochtend. Dat zijn er iets meer dan donderdag, toen volgens een bijgesteld cijfer 6274 besmettingen werden gemeld.

Vorige week vrijdag meldde het RIVM nog ruim 11.000 nieuwe besmettingen. Het RIVM zei dinsdag al het begin van een stabilisatie te zien en dat het aantal gevallen in de loop van deze week zou kunnen gaan dalen. Bijna twee weken geleden nam het kabinet maatregelen om de explosieve stijging van het aantal coronagevallen te stoppen.

Het zevendaags gemiddelde, dat begin deze week piekte op ruim 10.000, is nu afgenomen tot 8083 gevallen per dag. Dat zijn er nog altijd veel meer dan een paar weken geleden. Toen de versoepelingen ingingen, lag het aantal positieve testen nog maar rond de 500 per dag.

Volgens de cijfers van vrijdag zijn drie mensen overleden doordat ze besmet raakten. Ook donderdag zijn drie sterfgevallen gemeld.

Amsterdam blijft de gemeente met de meeste nieuwe gevallen: 465 mensen testten positief. In Rotterdam werd het virus bij 388 mensen vastgesteld, in Den Haag kregen 157 mensen een positief testresultaat. Tilburg volgt met 147 gevallen, Eindhoven telde er 131.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions