Clicky

 
Transport Online - Gemeente Amsterdam haalt bloemenzee voor Peter R. de Vries weg

Gemeente Amsterdam haalt bloemenzee voor Peter R. de Vries weg

Gemeente Amsterdam haalt bloemenzee voor Peter R. de Vries weg
23-07-2021 12:53 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De gemeente Amsterdam haalt vrijdag de bloemen weg die voor Peter R. de Vries zijn neergelegd in de Lange Leidsedwarsstraat. Persoonlijke boodschappen, zoals kaartjes en brieven, worden bewaard.

De familie van De Vries heeft ingestemd met het weghalen van de bloemen. De gemeente overlegt op een later moment met de familie over een passende bestemming voor de persoonlijke boodschappen. "Het is hartverwarmend om te zien hoeveel mensen uiting hebben gegeven van hun verdriet en medeleven. Dank aan iedereen die langs is gekomen", schrijft de gemeente op Instagram.

De misdaadjournalist werd op 6 juli neergeschoten in de straat in het centrum van Amsterdam en overleed ruim een week later aan zijn verwondingen. Na de aanslag bleef het op de plaats delict een komen en gaan van mensen die met een bos bloemen of een tekst hun medeleven wilden uiten en hun gedachten wilden delen. Al snel ontstond er een bloemenzee op de stoep, en werden er dranghekken geplaatst.

Toen op donderdag 15 juli bekend werd dat De Vries was overleden, legden mensen nog meer bloemen neer. Ook lieten mensen veel tekeningen, foto's, knuffels, ballonnen, Ajax-sjaals en vlaggen achter. Op de grond staat met stoepkrijt groot de lijfspreuk van de misdaadverslaggever geschreven: "On bended knee is no way to be free."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,349
Diesel2,107

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden