Clicky

 
Transport Online - Fietsenfabrikant Accell kampt met tekorten aan onderdelen

Fietsenfabrikant Accell kampt met tekorten aan onderdelen

Fietsenfabrikant Accell kampt met tekorten aan onderdelen
23-07-2021 09:44 | Binnenland | auteur ANP

HEERENVEEN - Fietsenfabrikant Accell Group heeft in de eerste helft van dit jaar flink last gehad van tekorten aan belangrijke onderdelen, door de wereldwijde verstoringen in de toeleveringsketen. Het moederbedrijf van merken als Batavus, Sparta en Babboe zegt dat daardoor de productie werd ontregeld en de verkoop werd geremd.

De omzet steeg in de eerste zes maanden met 3,3 procent vergeleken met een jaar eerder, naar ruim 699 miljoen euro. Bij fietsonderdelen en accessoires nam de verkoop met ruim 29 procent toe. De orders voor e-bikes waren sterk, maar door de tekorten aan belangrijke componenten daalde de verkoop met 6 procent. De verkoop van traditionele fietsen zakte met 7 procent. Bij de verkoop van bakfietsen was een plus van 43 procent te zien. Sinds 2018 is Accell volledig eigenaar van bakfietsmerk Babboe. Bakfietsen zijn nu goed voor 4 procent van de totale omzet.

"Ondanks lockdowns en gesloten fietsenwinkels in verschillende landen in de eerste vier maanden van dit jaar was de vraag naar fietsen en onderdelen in Europa nog steeds sterk", zegt topman Ton Anbeek van Accell. "Zoals eerder gezegd zorgden de wereldwijde toeleveringsproblemen voor belangrijke onderdelen voor beperkte beschikbaarheid van producten, wat dus onze verkopen raakte."

Delta-variant

Accell denkt dat de verstoringen in de toelevering nog wel enige tijd zullen aanhouden. Het bedrijf zegt bij de levering van bepaalde componenten erg afhankelijk te zijn van de ontwikkelingen in Azië, waar de opmars van de Delta-variant tot nieuwe lockdowns heeft geleid.

De onderneming uit Heerenveen boekte een nettowinst van 44,2 miljoen euro, tegen 28,6 miljoen euro een jaar eerder, mede geholpen door hogere verkoopprijzen. De vooruitzichten voor Accell blijven positief, omdat steeds meer bedrijven, overheden en consumenten de fiets omarmen als vervoersmiddel voor een gezonde levensstijl en een schoon klimaat, aldus het bedrijf. Ook de vraag naar elektrische fietsen zal groot blijven, denkt Accell.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,614

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions