Clicky

 Opkrabbelend België zet zich schrap voor nieuwe regen

Opkrabbelend België zet zich schrap voor nieuwe regen
22-07-2021 16:16 | Buitenland | auteur ANP

BRUSSEL - België is nog maar nauwelijks begonnen aan het opruimen van de ravage door de overstromingen of er is alweer nieuwe regen op komst. De autoriteiten zijn op hun hoede, en zelfs hier en daar met zandzakken in de weer.

Sinds een week is het vrijwel droog en kon het water in het rampgebied in Wallonië en Limburg zakken, maar komend weekend worden stevige onweersbuien verwacht. Dat baart zorgen, nu opvangbekkens nog volstaan en dijken nog zijn verzadigd. Al "wordt het zeker geen herhaling van wat zich vorige week heeft afgespeeld", verzekert weerman David Dehenauw op televisiezender VTM.

In het Belgisch-Limburgse Halen worden niettemin zwakke gedeelten dijk uit voorzorg weer versterkt met zandzakken. Die waren opgehaald toen het gevaar geweken leek, maar worden nu hergebruikt, vertelt burgemeester Erik Van Roelen in de krant Het Laatste Nieuws.

Nieuwe overstromingen

Ook de autoriteiten in Henegouwen en Vlaams-Brabant volgen de ontwikkelingen op de voet, zegt het nationaal crisiscentrum. Nieuwe regenval zou in het Henegouwse Aiseau-Presles "een risico inhouden voor nieuwe overstromingen". Omdat de opvangbekkens langs het riviertje de Demer nog vrijwel vol zijn, kan het ook in Vlaams-Brabant spannend worden. Hetzelfde geldt voor Limburg.

"We moeten niet panikeren, maar wel alert zijn", zegt burgemeester Roelen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,076
Diesel1,896

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats