Clicky


Bondskanselier Merkel maakt zich zorgen over aantal besmettingen

Bondskanselier Merkel maakt zich zorgen over aantal besmettingen
22-07-2021 14:07 | Buitenland | auteur ANP/RTR/DPA

BERLIJN - Bondskanselier Angela Merkel maakt zich grote zorgen over het toenemend aantal besmettingen in Duitsland. In twaalf dagen tijd is het aantal besmettingen verdubbeld, voornamelijk door de Delta-variant van het coronavirus.

Merkel deed haar uitspraak tijdens de waarschijnlijk laatste algemene persconferentie die ze hield als bondskanselier. Eind september zijn er verkiezingen en wordt een nieuwe bondskanselier gekozen.

Tijdens de persconferentie riep Merkel mensen op zich te laten vaccineren. "We willen onze normale wereld terug", zei ze."Hoe meer mensen gevaccineerd zijn, hoe vrijer we zijn." Volgens Merkel is het daarom belangrijk dat mensen hun privé- en werkomgeving stimuleren om zich ook te laten vaccineren. Ook moet er aandacht blijven voor andere veiligheidsmaatregelen, zoals afstand houden, mondmaskers, ventileren en regelmatig testen.

In mei versoepelde Duitsland de coronamaatregelen en gingen restaurants, winkels en musea weer open. Inmiddels is Duitsland is 48 procent van de bevolking volledig gevaccineerd.