Clicky

 
Transport Online - NVWA neemt gestolen levensmiddelen in beslag die niet geschikt waren voor consumptie

NVWA neemt gestolen levensmiddelen in beslag die niet geschikt waren voor consumptie

NVWA neemt gestolen levensmiddelen in beslag die niet geschikt waren voor consumptie
22-07-2021 11:28 | Binnenland | auteur Redactie

LELYSTAD - Inspecteurs en rechercheurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben bij een particulier in Flevoland verschillende levensmiddelen in beslag genomen die niet meer geschikt waren voor humane consumptie. Het gaat onder meer om blikken met medische voeding, sportvoeding en alcoholhoudende dranken.

Uit onderzoek door de NVWA blijkt dat de man de goederen heeft gestolen bij een bedrijf dat ze zou vernietigen. Hij was van plan de levensmiddelen te verkopen. Dat is door het ingrijpen van de NVWA voorkomen. De NVWA heeft de levensmiddelen in beslag genomen en toegezien op de vernietiging ervan.

Het aantreffen van de levensmiddelen is ‘bijvangst’ van een strafrechtelijk onderzoek naar de handel in illegale gewasbeschermingsmiddelen. Naast de verwachte illegale onkruidverdelgers trof de NVWA bij de doorzoeking van twee panden in Flevoland ook ruim 100 kg levensmiddelen aan.

Omdat de rechercheurs en inspecteurs het niet vertrouwden, stelden zij een onderzoek in naar de herkomst van de levensmiddelen. Daaruit blijkt dat o.a. 90 kg medische voeding in blikken, 13 blikken sportvoeding en ruim 17 liter alcoholhoudende drank waren gestolen bij een bedrijf dat de goederen zou vernietigen. De verdachte heeft bekend dat hij de diefstal heeft gepleegd toen hij voor het bedrijf werkte. Hij verklaarde dat hij van plan was de goederen te verkopen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt voor verduistering in dienstbetrekking.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,306
Diesel2,113

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden