Clicky


Douane onderschept 2807 kilo cocaïne in 24 uur

Douane onderschept 2807 kilo cocaïne in 24 uur
21-07-2021 22:30 | Criminaliteit | auteur Redactie

ROTTERDAM - Tijdens diverse controles in de Rotterdamse haven heeft de Douane de afgelopen 24 uur vier partijen cocaïne onderschept. Het gaat in totaal om 2807 kilo cocaïne met een straatwaarde van ruim 210 miljoen euro.

Chips en jodium

De eerste partij, die gisteren werd onderschept, van 59 kilo drugs zat verstopt in een container geladen met jodium en waren afkomstig uit Chili. De stof was bestemd voor een bedrijf in Antwerpen. Even later troffen medewerkers in een container geladen met chips uit Ecuador 1451 kilo cocaïne aan. De chips waren bedoeld voor een bedrijf in Rhoon. 

Noten en bananen

Vandaag onderschepte de Douane in een container geladen met noten 457 kilo cocaïne aan. De noten waren afkomstig uit Panama en hadden als bestemming een bedrijf in Vlaardingen. Diezelfde middag troffen douaniers nog een aanzienlijke hoeveelheid drugs aan in een container geladen met bananen afkomstig uit Ecuador. De 840 kilo cocaïne is onderzocht en vernietigd. De bestemming van het fruit was een bedrijf in Duitsland.

HARC-team

Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam, heeft de zaken verder in onderzoek. De bedrijven hebben vermoedelijk niets met de smokkel te maken. Alle drugs zijn inmiddels vernietigd.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions