Clicky

 
Transport Online - Drie Volvo FH460 trekkers voor Koning & Drenth Internationaal Transport

Drie Volvo FH460 trekkers voor Koning & Drenth Internationaal Transport

Drie Volvo FH460 trekkers voor Koning & Drenth Internationaal Transport
21-07-2021 19:03 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

GRONINGEN - Koning en Drenth heeft drie nieuwe Volvo FH460 6x2 Turbo Compound trekkers in gebruik genomen. De trucks zijn voorzien van een groot aantal opties en uitgevoerd in de huisstijl van de internationale tak van de K&DTC groep.

Vorig jaar gingen DTC Surhuisterveen en Koning en Drenth na een jarenlange intensieve samenwerking een fusie aan. Hoewel beide entiteiten zelfstandig blijven bestaan wordt al het internationale verkeer gepland door DTC Surhuisterveen in Drachten. Het regionale verkeer wordt in Beerta gepland, waar ook al het onderhoud wordt gedaan van zowel trekkend als getrokken materieel.

Met de drie nieuwe Volvo FH460 trekkers wordt deze samenwerking ondersteund door de kleurstelling die is gekozen, welke gelijk is aan de huisstijl van DTC Surhuisterveen. De trucks zijn gespoten in de fraaie metallic blauwe kleur met gele tinten, in combinatie met de naam en het logo van Koning & Drenth in de lichtbak. Regionaal behoudt Koning & Drenth hun originele huisstijl.

Turbo Compound

De trucks zijn voorzien van de nieuwste versie van de D13 krachtbron met Turbo Compound techniek. Hierdoor wordt energie terug gebracht naar de motor wat gunstige gevolgen heeft voor met name de trekkracht bij lage toeren en het brandstofverbruik. De trucks zijn verder voorzien van de Volvo I-Shift transmissie en een PTO voor de hydrauliek installatie die nodig is voor de moving floor opleggers. De trekkers zijn verder uitgevoerd in ADR uitvoering.

Activity Safety Pakket

De trucks zijn volledig luchtgeveerd, voorzien van aluminium wielen en luchtketels en het complete Volvo veiligheid pakket met onder meer Lane Keeping Support, Stop and go ACC, Driver Alert support en forward collision warning met noodrrem functie. Kortom, het volledige Activity Safety Pakket van Volvo. Verder zijn de trucks uitgerust met een aslast indicator. Met de Work Remote afstandsbediening kunnen ook buiten het voertuig functies zoals de luchtvering bediend worden, maar ook de aslasten kunnen worden afgelezen. Dat is met name handig bij het laden van losgestorte goederen.

De Volvo FH Globetrotter XL cabines zijn verder voorzien van alle luxe zoals een koelkast, een luxe interieur en een uitgebreid navigatie- audio systeem. Verder is er naast standverwarming ook de I-Park Cool standairco en Led verlichting met grootlicht assistent.

Lager verbruik

Voor de K&DTC Groep was met name de nieuwe Turbo Compound techniek van Volvo reden voor de aanschaf van de nieuwe trucks. Het belangrijk lagere brandstofverbruik van de nieuwe Volvo en de jarenlange relatie met Volvo Trucks dealer Nijwa in Groningen waren doorslaggevend bij deze investering. Binnen de groep worden er internationaal meer dan 60 trucks gepland, regionaal worden dertig trucks gepland waardoor er inmiddels meer dan 100 personen werkzaam zijn bij K&DTC .

Foto's

 • CSE
  CSE
 • CSE
  CSE
 • Bontrans
  Bontrans
 • CSE
  CSE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,135
Diesel1,822

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats