Clicky

 
Transport Online - In hoger beroep veroordeling en vrijspraak na fatale ripdeal

In hoger beroep veroordeling en vrijspraak na fatale ripdeal

In hoger beroep veroordeling en vrijspraak na fatale ripdeal
21-07-2021 16:25 | Binnenland | auteur Redactie

DEN BOSCH - Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft woensdag een 40-jarige man veroordeeld tot 11 jaar celstraf wegens het plegen van doodslag in 2001. Twee medeverdachten zijn vrijgesproken van plegen van doodslag, maar krijgen een celstraf van 10 maanden wegens diefstal. De rechtbank Oost-Brabant legde eerder nog celstraffen van 14 en 13 jaar op.

In augustus 2001 zochten de drie mannen het slachtoffer thuis op. Het slachtoffer dealde in drugs en de mannen wilden hem beroven. Er was ook nog een andere persoon in de woning aanwezig. Het slachtoffer en de schutter trokken zich terug in de ‘dealkamer’, daar ontstond een ruzie tussen hen waarbij het slachtoffer werd neergeschoten. Hij werd meerdere keren geraakt en overleed aan zijn verwondingen.

De twee medeverdachten van de schutter werden eerder door de rechtbank veroordeeld tot 13 en 14 jaar cel. Het hof spreekt hen in hoger beroep vrij van doodslag, omdat zij naar oordeel van het hof niet geschoten hebben. Wél worden zij veroordeeld voor diefstal van hennep en geld uit de woning van het slachtoffer. Het hof legt hen hiervoor 10 maanden cel op.

De man die het slachtoffer heeft neergeschoten krijgt in hoger beroep 11 jaar celstraf. Die straf is lager dan de 14 jaar cel die rechtbank eerder oplegde. Een van de redenen daarvoor is dat de behandeling van het hoger beroep langer heeft geduurd dan wenselijk is.

Daarnaast heeft het hof rekening gehouden met een nieuwe wet die sinds 1 juli 2021 geldt. Die wet maakt het voor veroordeelden niet zonder meer mogelijk om na 2/3 van de straf vrij te komen. Door de lange duur van het hoger beroep is de uitspraak na 1 juli gedaan, dat is voor het hof ook reden geweest voor een lagere straf.

De schutter moet ruim 12.700 euro schadevergoeding betalen aan de nabestaanden van het slachtoffer en aan de bedreigde persoon.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats