Clicky

 
Transport Online - Opnieuw bijna 7000 nieuwe coronagevallen, gemiddelde daalt

Opnieuw bijna 7000 nieuwe coronagevallen, gemiddelde daalt

Opnieuw bijna 7000 nieuwe coronagevallen, gemiddelde daalt
21-07-2021 15:52 | Coronavirus | auteur ANP

BILTHOVEN - Voor de tweede dag op rij komt het aantal nieuwe coronagevallen net onder de 7000 uit. Tussen dinsdagochtend en woensdagochtend zijn 6945 positieve tests geregistreerd bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Vorige week woensdag waren er meer dan 10.000 nieuwe gevallen.

De 6945 positieve tests zijn een fractie hoger dan het cijfer van dinsdag, maar aanzienlijk lager dan dat van maandag. Doorgaans ligt het aantal nieuwe gevallen op maandagen en dinsdagen juist laag, waarna het vanaf woensdag oploopt. Het RIVM zei dinsdag het begin van een stabilisatie te zien en dat het aantal gevallen in de loop van deze week zou kunnen gaan dalen. Bijna twee weken geleden nam het kabinet maatregelen om de explosieve stijging van het aantal coronagevallen te stoppen. Als die werken, zou dat vanaf nu te zien moeten zijn.

In de afgelopen zeven dagen zijn 66.220 mensen positief getest. Dat komt neer op gemiddeld 9460 nieuwe gevallen per dag. In de week tot en met maandag waren er gemiddeld meer dan 10.000 positieve tests in een dag.

In Amsterdam kwamen afgelopen etmaal 556 besmettingen aan het licht. Voor de hoofdstad is dat het laagste aantal in twee weken tijd. Precies een week geleden kregen meer dan 1200 Amsterdammers te horen dat ze het coronavirus hebben opgelopen.

Rotterdam noteerde 450 positieve tests. Daarna volgen Den Haag (194), Utrecht (143), Groningen (131) en Eindhoven (110). In vijf gemeenten was er geen enkele positieve test.

Het aantal sterfgevallen door corona steeg met drie. Het gaat om inwoners van Den Haag, Eindhoven en Opsterland. Wanneer een coronapatiënt overlijdt, kan het een tijdje duren voordat dit is verwerkt en geregistreerd, dus het wil niet zeggen dat deze drie personen in de afgelopen 24 uur zijn overleden.

In de afgelopen zeven dagen zijn zestien sterfgevallen genoteerd, gemiddeld iets meer dan twee per dag. Dat is het hoogste niveau in ruim twee weken.

Sinds het begin van de uitbraak, bijna anderhalf jaar geleden, zijn meer dan 1,8 miljoen Nederlanders positief getest. Van iets meer dan 17.800 mensen is zeker dat ze aan het coronavirus zijn overleden. De werkelijke aantallen liggen hoger.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,614

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions