Clicky

 
Transport Online - Eindhovenaar opgepakt vanwege hulp bij zelfdoding

Eindhovenaar opgepakt vanwege hulp bij zelfdoding

Eindhovenaar opgepakt vanwege hulp bij zelfdoding
21-07-2021 11:30 | Binnenland | auteur Redactie | Esther van der Wal

EINDHOVEN - In een al langer lopend onderzoek is gisteren in zijn woning een 28-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij wordt verdacht van hulp bij zelfdoding, overtreding van de Geneesmiddelenwet en witwassen.

De zaak kwam aan het rollen na het overlijden van meerdere personen. Zij zouden een dodelijk middel hebben ingenomen dat door deze verdachte zou zijn verstrekt. Daarnaast zou hij ze hebben voorzien van een medicijn dat braakneigingen vermindert dat uitsluitend kan worden verkregen via artsen en apothekers.

De verdachte – geen arts of apotheker van beroep - zou het medicijn hebben geleverd, en dat is strafbaar gesteld in de Geneesmiddelenwet. De man wordt ook verdacht van witwassen. Hij zou het dodelijke middel en het medicijn tegen betaling hebben verstrekt. Van het geld dat hij daarmee zou hebben verdiend, zou hij in zijn levensonderhoud hebben voorzien.

Verder onderzoek

Op dit moment kan de man in verband worden gebracht bij meerdere verstrekkingen. Verder onderzoek moet uitwijzen om hoeveel gevallen het precies gaat. Op dit moment kan er vanwege het lopende onderzoek niet meer informatie worden gedeeld.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden