Clicky

 
Transport Online - Deuren Carré open voor afscheid Peter R. de Vries

Deuren Carré open voor afscheid Peter R. de Vries

Deuren Carré open voor afscheid Peter R. de Vries
21-07-2021 11:14 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Iets eerder dan gepland zijn woensdagochtend de deuren van Koninklijk Theater Carré in Amsterdam opengegaan voor mensen die afscheid willen nemen van de doodgeschoten journalist Peter R. de Vries. Het plan was dat publiek woensdag vanaf 11.00 uur welkom was, maar rond 10.45 uur gingen de deuren al open.

Al sinds 07.00 uur verzamelen zich mensen die de overleden misdaadjournalist een laatste groet willen brengen. Er staan rond 11.30 uur meer dan duizend bezoekers in de rij, die loopt door de Sarphatistraat tot aan het Frederiksplein. De gemeente Amsterdam meldt op Twitter dat belangstellenden rekening moeten houden met een flinke wachttijd. Ook moeten mensen 1,5 meter afstand van elkaar houden, binnen en buiten. "Houd het afscheid zo kort mogelijk. Zo krijgt iedereen de kans een laatste eer te bewijzen", aldus de gemeente.

Er komen steeds meer mensen bij. Veel mensen zijn al vroeg gekomen omdat ze verwachtten dat het erg druk zou worden. Ook het weer speelt een rol. Verschillende mensen willen de voorspelde warmte voor zijn.

De gemeente houdt in de gaten hoe alles verloopt en hoe druk het wordt, vertelt een woordvoerder. De deuren sluiten volgens planning om 20.00 uur. Woensdag kan het publiek een laatste groet brengen aan de misdaadverslaggever, donderdag nemen familie, vrienden en collega's met een besloten dienst in Koninklijk Theater Carré afscheid van De Vries.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,306
Diesel2,113

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden