Clicky

 
Transport Online - Groenewegen emotioneel na zege: het was een heel lastige periode

Groenewegen emotioneel na zege: het was een heel lastige periode

Groenewegen emotioneel na zege: het was een heel lastige periode
20-07-2021 19:58 | Sport | auteur ANP

HÉRON - Zijn eerste zege sinds februari 2020 maakte de nodige emoties los bij wielrenner Dylan Groenewegen. "Deze overwinning is meer dan een overwinning voor mij", zei de sprinter van Jumbo-Visma na zijn triomf in de eerste rit van de Ronde van Wallonië. "Het was een heel lastig periode waarbij het fietsen op de tweede plaats kwam."

De tuchtcommissie van de internationale wielerunie UCI schorste Groenewegen vorig jaar voor negen maanden wegens het veroorzaken van een valpartij in de Ronde van Polen. Daarbij raakte zijn landgenoot Fabio Jakobsen ernstig gewond. In mei keerde de Amsterdammer terug in het peloton, twee maanden nadat zijn zoontje met spoed moest worden opgenomen in het ziekenhuis.

"Er is veel gebeurd", beaamde Groenewegen. "Natuurlijk met het ongeluk, maar ook in mijn privéleven. We zijn hard blijven werken. Om dan weer te winnen, is wel heel erg fijn. De ploeg is de afgelopen tijd volledig achter mij blijven staan en daar ben ik ze heel dankbaar voor. Dat heeft mij heel erg geholpen."

Groenewegen: "Het is een grote opluchting dat het nu eindelijk lukt. Ik voelde me in de Ronde van België ook al top in de finales, maar toen lukte het niet. De ploeg had vandaag de controle en deed een super goede lead-out. Ik ben nooit in het gedrang gekomen. Timo Roosen was als laatste man heel erg sterk en ik hoefde het alleen nog af te maken."

Ploegleider Addy Engels vierde het feestje rond Groenewegen volop mee. "Ik ben in eerste instantie vooral heel blij voor hem dat het eindelijk weer gelukt is na zo’n zware periode. Het is voor hem en voor ons een enorme opluchting. We hebben als ploeg vandaag vanaf het begin de controle genomen en zijn dat blijven doen. Het was ons doel om Dylan in een positie te brengen waaruit hij vrij kon sprinten. Dat is gelukt. Het was een mooie teamprestatie."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,614

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions