Clicky

 
Transport Online - Bedreigd en met mes gestoken door vreemde in eigen huis

Bedreigd en met mes gestoken door vreemde in eigen huis

Bedreigd en met mes gestoken door vreemde in eigen huis
20-07-2021 19:49 | Misdaad | auteur Redactie

DUIVEN - Hun vriendelijkheid kwam een man en vrouw uit Duiven duur te staan. Toen ze op woensdag 27 januari 2021 een onbekende man hun woning binnenlieten, omdat hij vroeg of hij even mocht bellen, en ze hem een kopje thee aanboden, pakte hij plotseling een mes uit zijn jaszak en begon daarmee te dreigen.

De man zou stekende bewegingen in de richting van de man en de vrouw hebben gemaakt, terwijl zij het huis probeerden uit te vluchten. Daarbij is de vrouw in haar bovenbeen geraakt. De man en vrouw slaagden erin 112 te bellen. De politie kon de man daarna snel aanhouden dankzij een getuige bij wie de verdachte was komen aanlopen, en tegen wie hij had gezegd dat hij werd gezocht.

Volgens de officier is er voldoende wettig en overtuigend bewijs dat de 46-jarige verdachte uit Duiven de man is geweest die de twee heeft bedreigd en die de vrouw letsel heeft toegebracht. Zo is onder meer uit DNA-onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gebleken dat het bloed dat na het incident op de keukenvloer is aangetroffen, afkomstig moet zijn van de verdachte. Bovendien heeft de verdachte bij zijn voorgeleiding voor de hulpofficier van justitie bekend dat hij betrokken was bij het steekincident.

De officier van justitie eiste dinsdag 20 juli 2021 voor de rechtbank in Arnhem tbs met dwangverpleging. Deskundigen stellen dat de man tijdens het delict volledig ontoerekeningsvatbaar is geweest. De man lijdt aan een ernstige vorm van schizofrenie, en heeft last van achtervolgingswanen. De officier neemt dit advies over, hetgeen inhoudt dat hij geen celstraf kan eisen voor het misdrijf, alleen tbs.

De man en vrouw zijn totaal willekeurig in hun eigen woning belaagd door een onbekende man, nadat zij hem uit goedwillendheid hadden binnengelaten, aldus de officier in zijn requisitoir. Ze zijn doodsbang geweest. “Een dergelijk misdrijf doet iets met je gevoel van veiligheid. Het gevoel van veilig zijn in je eigen huis. Dat was wellicht eerst vanzelfsprekend, maar is dat nu niet meer. De verdachte heeft hen dit gevoel afgenomen. De gevolgen zijn daarmee groot.”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,943
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden