Clicky


Minister: ongekende stijging coronabesmettingen in Frankrijk

Minister: ongekende stijging coronabesmettingen in Frankrijk
20-07-2021 17:09 | Coronavirus | auteur ANP

PARIJS - Frankrijk kampt met een ongekende stijging van het aantal corona-infecties. Vooral door de besmettelijkere Delta-variant zijn de afgelopen 24 uur 18.000 gevallen erbij gekomen, waarschuwt gezondheidsminister Olivier Veran.

Dat betekent dat in een week de verspreiding van het coronavirus met ongeveer 150 procent is toegenomen, aldus Veran in het parlement. Volgens hem is dat tijdens de hele coronacrisis nog niet voorgekomen: "Niet met de oorspronkelijke vorm, en niet met de Britse, Zuid-Afrikaanse of de Braziliaanse variant." Met zo veel nieuwe besmettingen op één dag is Frankrijk weer terug op het niveau van medio mei.

De minister benadrukt dat er maar één wapen is, namelijk vaccinatie: "Het is niet meer de tijd om te twijfelen en te aarzelen, het is tijd voor collectieve immuniteit. Dat is onze gemeenschappelijke verantwoordelijkheid en de enige manier om voor eens en altijd van het coronavirus af te komen."

Veran sprak in aanloop naar een debat over nieuwe coronamaatregelen, zoals een verplichte vaccinatie voor zorgpersoneel en een coronapas (ingeënt, negatieve test of genezen) voor bijvoorbeeld restaurant of bioscoop. Zaterdag demonstreerden naar schatting 100.000 mensen tegen de voorgestelde aanscherpingen.

Tegen eind juli moeten 40 miljoen Fransen een eerste coronaprik hebben gekregen, dat is eerder dan de aanvankelijke datum eind augustus. Inmiddels zijn 30,8 miljoen Fransen volledig gevaccineerd, bijna de helft van de 67 miljoen inwoners.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions