Clicky

 
Transport Online - NVWA rolt illegale slachterij op in Gelderland

NVWA rolt illegale slachterij op in Gelderland

NVWA rolt illegale slachterij op in Gelderland
20-07-2021 16:54 | Binnenland | auteur Redactie

DEN HAAG - Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), politie en opsporingsambtenaren van de Omgevingsdienst Rivierenland hebben op dinsdag 20 juli een illegale slachterij opgerold in de provincie Gelderland. Zij troffen in een boerderij achttien schapen aan die voor het Offerfeest geslacht zouden worden, vijf schapen waren al geslacht. Zes verdachten zijn verhoord en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

De NVWA kwam de illegale slachterij op het spoor dankzij een anonieme melding. Samen met de politie en de Omgevingsdienst Rivierenland zijn de verdachten dinsdagochtend op heterdaad betrapt. Het onbedwelmd slachten van dieren is in Nederland alleen in erkende slachthuizen en onder toezicht van de NVWA toegestaan. De NVWA en politie controleren dit jaar extra op illegale slacht rondom het Offerfeest.

Illegale praktijken

Vermoedens van illegale praktijken kunnen worden doorgegeven aan het landelijke meldpunt voor misstanden met dieren, telefoonnummer 144. Bij overtreding zal streng worden opgetreden. De maximale boete voor het onbedwelmd slachten van dieren buiten het slachthuis is € 87.000. Ook kan een overtreder een gevangenisstraf van maximaal 6 jaar krijgen.

Strikt toezicht

Dit jaar mogen 47 slachthuizen dieren slachten tijdens het Offerfeest. Dat gebeurt zowel bedwelmd, als onbedwelmd. Dierenartsen van de NVWA houden ook tijdens het Offerfeest 2021 strikt toezicht op het doden van dieren. Dat betekent dat in ieder slachthuis dierenartsen aanwezig zijn die toezien op het slachtproces en ingrijpen als regels niet worden nageleefd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,980
Diesel1,604

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions