Clicky

 
Transport Online - Vanaf aanstaande maandag maximumsnelheid 50 km/u op Haringvlietbrug

Vanaf aanstaande maandag maximumsnelheid 50 km/u op Haringvlietbrug

Vanaf aanstaande maandag maximumsnelheid 50 km/u op Haringvlietbrug
20-07-2021 14:13 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - Op de Haringvlietbrug geldt vanaf maandag een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. Nu is dat nog 100 kilometer. Aluminium platen die met klemmen aan de brug zijn bevestigd trillen los door het verkeer dat over de brug rijdt. Met een lagere snelheidslimiet moet de brug tot 2023 veilig zijn voor het verkeer en in de tussentijd moet het probleem zijn opgelost. De Haringvlietbrug in de A29 vormt een belangrijke verbinding tussen Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant.

Het verkeer op het stuk snelweg wordt de komende twee jaar in beide richtingen over één rijstrook geleid. Ter voorbereiding zet Rijkswaterstaat zondag en maandag borden en zogenoemde barriers neer, die het verkeer in goede banen moeten leiden. De brug is tijdens die werkzaamheden afgesloten voor het verkeer. De parallelbaan blijft open voor (brom)fietsers en landbouwverkeer.

Tegen de maatregelen die minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft ingesteld, is veel bezwaar. Zo zegt Transport en Logistiek Nederland (TLN) dat de langdurige sluiting van rijstroken de transportsector, vanwege de verwachte vertragingen, zeker 53 miljoen euro kost. Het gemeentebestuur van zowel Hoeksche Waard als Goeree-Overflakkee liet begin deze maand weten "volledig verrast" te zijn door de maatregelen. De eilanden worden er minder goed bereikbaar door en de economische schade zal groot zijn, zeggen ze.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,349
Diesel2,107

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden