Clicky

 
Transport Online - Hyzon Motors levert zwaarste waterstofaangedreven vrachtwagen ter wereld

Hyzon Motors levert zwaarste waterstofaangedreven vrachtwagen ter wereld

Hyzon Motors levert zwaarste waterstofaangedreven vrachtwagen ter wereld
20-07-2021 13:32 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

AMSTERDAM - Hyzon, een toonaangevende wereldwijde fabrikant van bedrijfsvoertuigen op waterstof, kondigt vandaag aan dat ze waterstofaangedreven trucks van 154 ton gaat leveren aan Europese bedrijven. Deze trucks zijn bijna twee keer zo zwaar als de Space Shuttle en vormen een nieuwe mijlpaal in de ontwikkeling van voertuigen op waterstof.

"Deze technologische ontwikkeling zal aantonen dat waterstofvoertuigen diesel kunnen vervangen voor zelfs de meest zware toepassingen," zei Craig Knight, CEO van Hyzon. De volledig beladen vrachtwagens, 154 ton naar Amerikaanse maatstaven, worden beschouwd als de zwaarste in de industrie en zullen naar verwachting 480 kilowatt aan vermogen leveren.

Dit nieuws volgt op een aantal eerdere mijlpalen op het gebied van waterstofaangedreven voertuigen. Zo maakte Friesland Campina vorige week bekend een eerste melkwagen van Hyzon te hebben gekocht die op waterstof rijdt. Daarnaast maakte Hyzon gisteren haar officiële entree op de Amerikaanse Nasdaq beurs.

"Deze belangrijke stappen laten de groei van Hyzon Motors goed zien" vervolgt Craig Knight. "Onze beursgang zal het besef doen groeien dat waterstofaangedreven voertuigen niet alleen de toekomst van commercieel vervoer zijn, maar ook de realiteit van vandaag. Het is het begin van een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Hyzon. Door deze innovatie kunnen we de overgang naar vervoer op waterstof wereldwijd versnellen en de CO2-uitstoot verminderen in een sector die een grote impact heeft op de klimaatverandering."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions