Clicky

 
Transport Online - EasyJet zet opnieuw fors verlies in de boeken door corona

EasyJet zet opnieuw fors verlies in de boeken door corona

EasyJet zet opnieuw fors verlies in de boeken door corona
20-07-2021 10:04 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

LONDEN - Budgetluchtvaartmaatschappij easyJet heeft afgelopen kwartaal vanwege de malaise in de luchtvaart als gevolg van de coronacrisis opnieuw een stevig verlies in de boeken gezet. Toch is topman Johan Lundgren positief gestemd over de zomermaanden en de herfst nu de Britten weer mogen vliegen en meer reisbeperkingen worden opgeheven. In Nederland gaat het ook weer goede kant op, zei de topman in een persconferentie.

Dat komt door het vertrouwen dat Nederlandse reizigers hebben in het coronareissysteem van testen en gezondheidsverklaringen, zei Lundgren. Nederlanders vliegen nu met easyJet het liefst op Spanje, Italië, Kroatië en delen van Griekenland. Alleen voor Spanje werd het reisadvies onlangs aangepast naar alleen noodzakelijke reizen. Op Schiphol heeft easyJet negen toestellen. Met bijna alle toestellen wordt weer gevlogen. Deze capaciteit wordt ook ingezet voor andere landen en is afhankelijk van de reisrestricties.

Inmiddels leidt de opmars van de besmettelijke Delta-variant van het virus tot een stijgend aantal besmettingen wereldwijd en zorgen in de luchtvaart. EasyJet zegt de ontwikkelingen rondom varianten te volgen en door de flexibiliteit van het bedrijf er goed mee om te kunnen gaan. Volgens easyJet houden reizigers, ook de Nederlandse, zich goed aan de coronamaatregelen en nemen ze die serieus. Wel zegt easyJet dat de boekingen momenteel door het "afwijkende reisbeleid van overheden" met name uit Europa komen. Lundgren wil consistentie van overheden.

De budgetvlieger verwacht in het kwartaal van juli tot en met september dat de passagierscapaciteit naar ongeveer 60 procent van het niveau van 2019 gaat. De afgelopen drie maanden was dat 17 procent, doordat er nog veel reisbeperkingen in Europa waren. Ook mogen de Britten pas sinds eind mei weer naar het buitenland.

Het Britse bedrijf is al sinds het begin van de coronacrisis bezig met het besparen van kosten. Het brutoverlies van easyJet kwam in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar dat eindigde op 30 juni uit op 318 miljoen pond, omgerekend bijna 370 miljoen euro. Volgens het bedrijf is dat in lijn met de verwachtingen. In de maanden april, mei en juni bedroeg de omzet van easyJet bijna 213 miljoen pond. Dezelfde periode een jaar geleden was dat slechts 7,2 miljoen pond doordat de vloot van easyJet volledig aan de grond was komen te staan door de coronacrisis.

Lundgren denkt dat verder herstel niet in een rechte lijn zal verlopen en dat we rekening moeten blijven houden met nieuwe varianten van het virus. Na de zomer verwacht de prijsvechter dat ook de zakelijke boekingen weer zullen aantrekken, naar bijvoorbeeld Genève, Berlijn en Manchester, maar ook dat hangt af van reisbeperkingen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden