Clicky

 
Transport Online - Verdachten moord Peter R. de Vries blijven vastzitten

Verdachten moord Peter R. de Vries blijven vastzitten

Verdachten moord Peter R. de Vries blijven vastzitten
19-07-2021 16:14 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De twee mannen die worden verdacht van de moord op Peter R. de Vries, blijven de komende negentig dagen in de cel zitten. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank Amsterdam maandag bepaald. De rechter vond de verdenking tegen de twee zwaar genoeg om de hechtenis te verlengen.

Misdaadverslaggever De Vries werd op 6 juli in de Lange Leidsedwarsstraat in het centrum van Amsterdam neergeschoten, na zijn optreden in het programma RTL-Boulevard. Hij was op weg naar de parkeergarage om zijn auto te halen.

De twee mannen werden op 6 juli aangehouden op verdenking van poging tot moord op de misdaadverslaggever. Nu De Vries is overleden, is de verdenking aangepast in moord. Daarnaast worden ze verdacht van vuurwapenbezit.

De verdachten zijn een 35-jarige Pool uit Maurik (Gelderland) en een 21-jarige man uit Rotterdam. De Rotterdammer is de vermoedelijke schutter. De Pool zou de vluchtauto hebben bestuurd. Het tweetal kon vrij snel na de aanslag op de A4, ter hoogte van de afrit Leidschendam, worden klemgereden en aangehouden. Zij stonden maandag voor de raadkamer van de Amsterdamse rechtbank.

Beide verdachten zitten in beperkingen en mogen dus alleen contact hebben met hun advocaat. Het opsporingsonderzoek gaat voort. Omdat de verdachten in beperkingen zitten, blijft het Openbaar Ministerie terughoudend met het geven van informatie over het onderzoek.

Na de negentig dagen voorarrest volgt een eerste zogeheten pro-formazitting, waarin eveneens de voortduring van het voorarrest wordt bekeken. Doorgaans geeft het OM op zo'n zitting een toelichting op de vorderingen in het strafrechtelijk onderzoek. Een pro-formazitting is wel openbaar, de zitting van de raadkamer niet.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,460
Diesel2,298

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden