Clicky

 
Transport Online - Hegelmann bouwt servicehub voor chauffeurs met hotel, truckwash, spuiterij en meer in Polen

Hegelmann bouwt servicehub voor chauffeurs met hotel, truckwash, spuiterij en meer in Polen

Hegelmann bouwt servicehub voor chauffeurs met hotel, truckwash, spuiterij en meer in Polen
19-07-2021 13:58 | Buitenland | auteur Redactie

BRUCHSAL/ ZARSKA WIES - De Hegelmann Group bouwt de eerste servicehub voor vrachtwagenchauffeurs in Polen. Het landelijk unieke project wordt gerealiseerd in Żarska Wieś, in het zuidwesten van Polen nabij de Duitse grens, op een oppervlakte van bijna twaalf hectare. Naast uitgebreide servicemogelijkheden voor expediteurs en voertuigen beschikt het operations center ook over een eigen hotel en ruime parkeergelegenheid.

Het internationale transportbedrijf speelt hiermee in op de toegenomen eisen door nieuwe EU-regelgeving en het mobiliteitspakket. De totale investering bedraagt ​​tot nu toe ongeveer 22 miljoen euro. De opening van het complex, dat geleidelijk wordt uitgebreid, staat gepland voor medio 2022.

“Met deze hub bouwen we aan een optimaal dienstencomplex op maat van onze chauffeurs en medewerkers. Daarnaast gebruiken we het om kleinere expediteurs te ondersteunen bij het voldoen aan de eisen van het mobiliteitspakket”, zegt Siegfried Hegelmann, partner van de Hegelmann Group.

Hegelmann is het eerste bedrijf in de transportsector dat een servicehub in Polen heeft opgezet. De locatie is opgedeeld in verschillende zones: het circa 7.000 vierkante meter grote servicegebied voor vrachtwagens omvat een werkplaats, een spuiterij en een truckwash. Er is ook een magazijn voor reserveonderdelen en banden van bijna 6.000 vierkante meter. "Met het volledige serviceaanbod kunnen reparatietijden worden geoptimaliseerd en een efficiënte werking worden gegarandeerd", zegt Hegelmann.

Naast de eigen kantoorruimte van het bedrijf zijn er op het enorme terrein zo'n 60 extra kantoren beschikbaar voor externe bedrijven. De uitgebreide basis omvat ook een hotel met meer dan 750 bedden. Chauffeurs die terugkeren van Europese routes kunnen daar hun verplichte rusttijd doorbrengen.

Een ander voordeel van de Hegelmann-hub is de aparte, hoogwaardige bedrijfsruimte die wordt voorzien voor zakenpartners, expediteurs en andere transportbedrijven. De ruime parkeerplaatsen rond de kantoren, het hotel, de serviceruimtes en de magazijnen bieden ook ruimte aan 220 vrachtwagens en 450 auto's.

"De Hegelmann Hub in Polen is een transportbasis die op vele manieren is ontworpen voor een optimale werking", zegt Hegelmann .

De opening van de Hegelmann Hub Polen medio 2022 zal ook een positieve impact hebben op de regio. In het operatiecentrum zelf zullen ongeveer 200 mensen tewerkgesteld worden. "Onze zakenpartners en andere bedrijven zullen extra banen creëren", zegt Hegelmann.

Op de foto: Siegfried Hegelmann en Anton Hegelmann

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden