Clicky


Finse Valmet Automotive gaat zonneauto's bouwen voor Lightyear

Finse Valmet Automotive gaat zonneauto's bouwen voor Lightyear
19-07-2021 09:59 | Bedrijfsauto Nieuws | auteur Redactie

HELMOND - Lightyear, de pionier op het gebied van zonne-elektrische voertuigen, kondigt aan dat het een intentieverklaring heeft ondertekend met Valmet Automotive - een van 's werelds grootste contractvoertuigfabrikanten - om zijn productiepartner te zijn voor de productie van de Lightyear One autoserie.

Na een grondig en uitgebreid selectieproces dat meer dan een jaar in beslag nam, koos Lightyear Valmet Automotive als productiepartner. Valmet Automotive is een EV-pionier, die al meer dan 10 jaar betrokken is bij de ontwikkeling en productie van elektrische auto's. Het bedrijf heeft meer dan 50 jaar ervaring met grote en bekende automerken, evenals het begeleiden van start- en scale-up bedrijven naar productie. Meer dan 1,7 miljoen voertuigen – zoals Mercedes-Benz, Saab en Porsche – hebben de productielijnen van Valmet Automotive in Uusikaupunki, Finland verlaten. Valmet Automotive heeft ook een eigen batterijproductielijn en heeft onlangs zwaar geïnvesteerd in aanvullende engineering- en testmogelijkheden voor de ontwikkelingen van EV-aandrijflijnen.

“Twee jaar geleden hebben we ons prototype Lightyear One aangekondigd. We zijn erg verheugd dat we een productiepartner hebben gevonden met wie we dit exclusieve model gaan produceren”, zegt Lex Hoefsloot, CEO en mede-oprichter van Lightyear.

“Valmet Automotive is een geweldige partner, heeft een bewezen staat van dienst en meer dan tien jaar ervaring in de productie van elektrische voertuigen. Ook cultureel past het goed bij ons bedrijf. We zijn er trots op dat we binnenkort de daadwerkelijke productie van Lightyear One met Valmet Automotive gaan realiseren.”

“Onze ervaring als autofabrikant en onze focus op elektrische mobiliteit en batterijsystemen maken ons voorbestemd voor processen waarin mobiliteit opnieuw gedefinieerd moet worden. We zijn klaar om nieuwe gebieden te betreden, ook in de productie van auto's en daarom zijn we verheugd dat Lightyear ons heeft geselecteerd als hun productiepartner”, zegt Olaf Bongwald, CEO van Valmet Automotive.

Lightyear heeft onlangs een belangrijke technologische mijlpaal bereikt door een actieradius van 710 km af te leggen met zijn Lightyear One-prototypewagen, waarmee het de prestaties op lange afstand demonstreerde en zijn in-house ontwikkelde technologie valideerde. In de komende maanden zal Lightyear doorgaan met het testen van de prestaties, het verder optimaliseren van het voertuig en het voltooien van de nodige homologatietests.

Lightyear maakt zich nu op voor de industrialisatiefase van het Lightyear One-model, dat in de zomer van 2022 als exclusieve eerste serie in productie gaat. Als resultaat van deze samenwerking zullen de eerste prototypes van het Lightyear One-model in januari 2022 in Finland worden gebouwd.