Clicky


In Frankrijk neemt aantal coronabesmettingen verder toe

In Frankrijk neemt aantal coronabesmettingen verder toe
18-07-2021 23:39 | Coronavirus | auteur ANP/RTR

PARIJS - Frankrijk heeft voor de derde dag op rij meer dan 10.000 nieuwe coronabesmettingen gerapporteerd en bovendien een stijgende tendens. De besmettelijkere Delta-variant van het virus is daarvoor verantwoordelijk. Het ministerie van Volksgezondheid registreerde in de afgelopen 24 uur 12.532 infecties.

Volgens een woordvoerder zijn bij de zondag gepubliceerde gegevens ook al eerder vastgestelde gevallen inbegrepen. Daardoor mag de toename van het dagtotaal niet exceptioneel worden genoemd, maar in zijn algemeenheid geeft de huidige ontwikkeling wel reden tot zorg. Op de intensive care-afdelingen van de Franse ziekenhuizen lagen zondag 891 Covid-19-patiënten, één meer dan zaterdag. Het dodental door de ziekte liep met vijf op tot 111.472.

De regering-Macron heeft onlangs bepaald dat volwassenen komende week een coronapaspoort moeten tonen om toegang te krijgen tot grote evenementen en publieke gelegenheden met veel mensen. De 'pass sanitaire', waarin staat dat de houder immuun is voor het virus of recent negatief getest, wordt in augustus ook verplicht voor onder meer horecabezoek. Tegen dat besluit is zaterdag in tal van grote steden geprotesteerd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions