Clicky

 
Transport Online - Verstappen: gejuich respectloos en onsportief

Verstappen: gejuich respectloos en onsportief

Verstappen: gejuich respectloos en onsportief
18-07-2021 20:40 | Sport | auteur ANP

SILVERSTONE - Max Verstappen is niet te spreken over de milde straf die zijn concurrent Lewis Hamilton in de Formule 1 kreeg nadat de Brit de auto van de Nederlander van de baan had geduwd. De Brit kreeg in de Grote Prijs van Groot-Brittannië een tijdstraf van 10 seconden. Dat was ruim voldoende om uiteindelijk de race te winnen, terwijl Verstappen met nul punten en flink wat blauwe plekken in het ziekenhuis belandde. De Nederlander bleef verder ongedeerd.

Verstappen: "Allereerst ben ik blij dat ik in orde ben. Het was met 51G een harde klap, maar ik voel me oké. Natuurlijk ben ik enorm teleurgesteld om op deze manier uit de wedstrijd te worden gereden. De gegeven tijdstraf helpt ons op geen enkele manier en doet geen recht aan Lewis’ gevaarlijke manoeuvre op de baan. Ik vind het respectloos en onsportief om het gejuich na de wedstrijd te zien terwijl ik nog in het ziekenhuis was, maar we moeten verder," laat hij vanuit het ziekenhuis weten.

Door de zege van Hamilton liep de Brit 25 punten in op de Nederlander. In de WK-stand heeft Verstappen, die zaterdag in zijn Red Bull de eerste sprintrace in de geschiedenis van de Formule 1 won, 185 punten. Hamilton staat na 10 van de 23 races 8 punten achter Verstappen.

Foto's

  • R. van Heur
    R. van Heur
  • R. van Heur
    R. van Heur
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden