Clicky


Herstel Duitse snelwegen A1 en A61 na noodweer kan maanden duren

Herstel Duitse snelwegen A1 en A61 na noodweer kan maanden duren [+video]
18-07-2021 20:32 | Buitenland | auteur ANP

KEULEN - Weggebruikers moeten de komende tijd op twee van de belangrijkste snelwegen in het zuiden van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen rekening houden met flinke vertraging. Het herstel van de snelwegen A1 en A61, de laatste begint net over de grens bij Venlo, kan maanden gaan duren, zegt een woordvoerder van het federaal snelwegbedrijf op de site van Focus Online.

Het vaststellen van de precieze schade die de afgelopen week is aangericht door het noodweer is nog volop gaande. Als dat is afgerond kunnen de wegwerkzaamheden beginnen. In de regio's Erfstadt en Swisttal heeft de watermassa hele stukken van de rijbaan weggeslagen. Op veel andere plaatsen is de ondergrond mogelijk instabiel geworden door weggespoelde zand en grind.

De kans bestaat dat daar alsnog delen van het wegdek en talud verzakken of wegglijden. Experts gaan op die trajecten onderzoeken wat de impact is geweest van de wateroverlast voordat ze weer worden opengesteld. Daarvoor stuurt het bedrijf vrachtwagens de weg op om te kijken of er scheurvorming optreedt.