Clicky


 


Steeds meer mensen mogen terug naar huis in Limburg

Steeds meer mensen mogen terug naar huis in Limburg
18-07-2021 18:45 | Binnenland | auteur ANP

VENLO - Steeds meer mensen mogen in Limburg terug naar huis, nadat ze eerder overhaast hun woningen moesten verlaten voor het snel stijgende Maaswater en de gezwollen beken en zijriviertjes. In Zuid-Limburg zijn de meeste mensen die aan de Maas wonen weer thuis. Echt-Susteren volgde zaterdagavond, en zondag konden vele duizenden inwoners van Roermond en Venlo weer hun woningen opzoeken.

Ook de inwoners van het Maasdorpje Buggenum, gemeente Leudal, kunnen terug, maakte deze gemeente zondagmiddag bekend. Verder mogen alle inwoners van de geëvacueerde gebieden binnendijks in Baarlo en Kessel terug naar hun woning, meldde de gemeente Peel en Maas zondagavond. De bewoners buitendijks, die flink zijn getroffen door het hoogwater, moeten wachten tot het water voldoende is gedaald, aldus de gemeente.

In enkele ten noorden van Venlo gelegen gemeenten moeten de evacués ook nog even op de tanden bijten tot de hoogwatergolf definitief de provincie heeft verlaten. Elders in de provincie zakt het peil van de Maas gestaag.

Mensen kunnen ook na het zakken van het waterpeil van rivieren en beken pas terug als het waterschap de dijken heeft geïnspecteerd en veilig verklaard heeft. Die kunnen verzwakt zijn door verzadiging met Maas- en grondwater.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,273
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions