Clicky

 
Transport Online - Zondvloed treft Oostenrijkse plaats Hallein [+foto&video]

Zondvloed treft Oostenrijkse plaats Hallein

Zondvloed treft Oostenrijkse plaats Hallein [+foto&video]
18-07-2021 10:12 | Buitenland | auteur ANP

HALLEIN - Ook Oostenrijk kan meepraten over wateroverlast. Ongekend zware regenval maakte van een beek een woest kolkende stroom, die delen van de binnenstad van Hallein overstroomde. Op videobeelden die via sociale media worden verspreid, is te zien dat een zondvloed het stadje bij Salzburg overspoelt en onder meer auto's en hekwerken meesleurt.

Reddingswerkers gebruikten boten en vrachtwagens om mensen te redden die opgesloten zaten in hun huizen. Volgens de brandweer waren er aan het einde van zaterdagavond geen meldingen over vermisten, gewonden of doden. Volgens de autoriteiten is het waterpeil inmiddels gedaald.

"De situatie is zeer kritiek, deels dramatisch", zei een politiewoordvoerder eerder zaterdagavond. De bevolking was gewaarschuwd voor de verwachte extreme omstandigheden en aangeraden absoluut niet in de kelder te gaan zitten. Burgemeester Alexander Stangassinger sprak eerder van een catastrofe, aldus de krant Salzburger Nachrichten. In een school is een noodcentrum ingericht voor mensen die geen opvang hebben.

Ook andere delen van Oostenrijk, zoals Tirol en de hoofdstad Wenen, zijn getroffen door noodweer. Op sommige plaatsen viel in korte tijd 80 millimeter regen.

In de stad Salzburg werd langs rivier de Salzach uit voorzorg een waterkering gebouwd. In Kufstein werden mensen opgeroepen gebouwen niet te verlaten en zich terug te trekken naar hogere verdiepingen. In het stedelijk gebied heeft het water uit de zijrivieren van de Inn de straten al bereikt. Een straat werd afgesloten vanwege mogelijke aardverschuivingen.

Regen- en onweersbuien zetten in Wenen kelders en tunnels onder water. De brandweer moest daar meer dan 500 keer in actie komen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,629

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions