Clicky

 
Transport Online - Roermond dreigt met boetes voor ramptoeristen

Roermond dreigt met boetes voor ramptoeristen

Roermond dreigt met boetes voor ramptoeristen
17-07-2021 10:24 | Binnenland | auteur ANP

ROERMOND - De gemeente Roermond dreigt met boetes als kijklustigen rampgebieden blijven opzoeken. Herhaalde oproepen van de gemeente en de veiligheidsregio aan mensen om weg te blijven uit gebieden waar ze niks te zoeken hebben, maken weinig indruk. Nu dreigt de gemeente met het uitschrijven van boetes.

Hoewel een noodverordening van kracht die is bedoeld om ramptoerisme tegen te gaan, was er op de Maasboulevard in de voorstad in Roermond vrijdag de hele dag een grote drukte. Tot ‘s avonds laat waren daar talloze flanerende mensen die met auto’s en elektrische fietsen naar de kademuur waren gekomen om met talloze mobieltjes de jachthaven en zichzelf op de gevoelige plaat te zetten. Buurtbewoners ergeren zich groen en geel aan deze "aapjeskijkers", zoals ze worden genoemd.

Ondanks klachten bij de gemeente werd daar tot nog toe niet tegen opgetreden. Maar zaterdagochtend waarschuwt de gemeente voor boetes. Ook de gemeente ziet dat veel ramptoeristen de kwetsbare gebieden bezoeken, aldus een melding op facebook van de gemeente Roermond. "We verzoeken iedereen nogmaals met klem dit niet te doen en alle hulpdiensten de ruimte te geven hun werk te doen", aldus de gemeente. "Er gelden noodverordeningen in meerdere gebieden. Mochten mensen zich hier niet aan houden, kunnen er boetes uitgedeeld worden."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,232
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden