Clicky

 
Transport Online - WHO waarschuwt Nederlanders om voorzichtig te zijn op vakantie

WHO waarschuwt Nederlanders om voorzichtig te zijn op vakantie

WHO waarschuwt Nederlanders om voorzichtig te zijn op vakantie
17-07-2021 10:10 | Coronavirus | auteur ANP

KOPENHAGEN - Een topadviseur van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) roept Nederlanders op voorzichtig te zijn als ze met vakantie gaan. Catherine Smallwood zegt in een interview met het AD dat landen waar al veel mensen zijn gevaccineerd, zoals Nederland, een bijzondere verantwoordelijkheid hebben. "Die landen mogen niet de bron van de verspreiding van de ziekte te worden.’’

WHO-functionaris Smallwood vertelt de krant dat Nederlanders "natuurlijk" op vakantie kunnen, maar vraagt mensen wel om vanwege de coronapandemie na te denken over de risico's. "Als je twintig uur in een overvolle bus moet, is dat risico veel groter, dan wanneer je met je eigen auto reist."

Ook doen toeristen er volgens de 'senior emergency officer' van de Europese tak van de WHO goed aan te kijken naar hun omgeving: "Is die nauw en besloten, of is er wél voldoende ventilatie? Ga je wandelen in de bergen of ga je naar een groot muziekfestival met veel mensen?’’

Risico

Smallwood benadrukt tegenover het AD dat er voor mensen die niet volledig zijn gevaccineerd nog steeds "aanzienlijke risico’s" kleven aan reizen. Het risico is lager voor mensen die wel volledig zijn gevaccineerd. "Hoe graag we het ook zouden willen, het virus is niet verdwenen. Er is nog steeds erg veel virus in de Europese regio en de trends zien er echt niet goed uit."

De topfunctionaris legt uit dat de Delta-variant van het virus zich snel verspreidt in de hele Europese regio "Die variant is dominant geworden in veel landen in Europa, inclusief Nederland." Smallwood zegt in de krant dat de grootste gevolgen te zien zullen zijn in landen met een lage vaccinatiegraad. "Daar maken we ons echt zorgen over."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden