Clicky

 Advertentie De Vries namens journalistiek in bijna alle kranten

Advertentie De Vries namens journalistiek in bijna alle kranten
16-07-2021 23:52 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - In nagenoeg alle grote kranten verschijnt zaterdag namens bijna vijftig Nederlandse nieuwsredacties een overlijdensadvertentie voor misdaadjournalist Peter R. de Vries. Het bericht is onder meer te lezen in De Telegraaf, AD, NRC en in de regionale kranten van DPG Media en Mediahuis.

"Een van ons is niet meer. Peter R. de Vries, journalist", luidt de tekst boven de lijst met namen van hoofdredacteuren. Onder de ondertekenaars zijn Paul Jansen van De Telegraaf - de krant waar De Vries zijn verslaggeversloopbaan begon, Harm Taselaar van RTL Nieuws, Rennie Rijpma van het AD, Michiel Moerdijk van Shownieuws, Freek Staps van het ANP en Mireille van Ark van BNR Nieuwsradio. NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauff ondertekende namens de NOS en namens het Genootschap van Hoofdredacteuren.

"Peter R. de Vries had meerdere rollen, een daarvan was journalist", zegt ANP-hoofdredacteur Staps. "Die zijn we nu verloren en daar staan we als hele Nederlandse nieuwsjournalistiek bij stil." Volgens Staps geeft de journalistiek met deze gezamenlijke overlijdensadvertentie een krachtig signaal af. "Hoe pluriform de pers ook is, in Peter herkenden we allemaal iets."

Het Genootschap van Hoofdredacteuren liet donderdag al weten: "Het is intens verdrietig dat hij niet meer bij ons is. Vooral voor zijn naasten, vrienden en collega's. Met elkaar verliezen we in Peter een onvermoeibare en dappere strijder voor rechtvaardigheid."

De misdaadverslaggever overleed donderdag op 64-jarige leeftijd nadat hij vorige week dinsdag op straat werd neergeschoten. Dat gebeurde in het centrum van Amsterdam, nadat De Vries te gast was geweest bij RTL Boulevard. Twee mannen zitten vast in verband met de aanslag.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,076
Diesel1,896

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats