Clicky

 
Transport Online - Douane onderschept 1.543 kilo cocaïne tussen fruit

Douane onderschept 1.543 kilo cocaïne tussen fruit

Douane onderschept 1.543 kilo cocaïne tussen fruit
16-07-2021 22:35 | Criminaliteit | auteur Redactie

ROTTERDAM - Tijdens diverse controles heeft de Douane vanmiddag twee partijen cocaïne onderschept in de Rotterdamse haven. Het gaat in totaal om 1543 kilo. De straatwaarde van deze partijen is ruim 115 miljoen euro.

De eerste partij van 1408 kilo drugs zat verstopt in een container geladen met ananassen en waren afkomstig uit Costa Rica. Het fruit had als bestemming een bedrijf in Duitsland. Vermoedelijk heeft het bedrijf niets met de smokkel te maken.

Tussen een container geladen met bananen afkomstig uit Ecuador troffen medewerkers van de Douane 135 kilo cocaïne aan. De bestemming van deze container was een bedrijf in Barendrecht. Ook dit bedrijf heeft vermoedelijk niets met de smokkel te maken. 

Eerder vandaag maakte het Openbaar Ministerie een andere onderschepping bekend: 3001 kilo cocaïne. Deze partij drugs is een van de grootste vangsten in de Rotterdamse haven. Afgelopen jaar was de grootste vangst ruim 2020 kilo cocaïne. 

Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam, heeft de zaken verder in onderzoek. De drugs zijn vernietigd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,135
Diesel1,820

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats