Clicky

 
Transport Online - Nedcargo neemt Portena Logistiek over

Nedcargo neemt Portena Logistiek over

Nedcargo neemt Portena Logistiek over
16-07-2021 19:54 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

WADDINXVEEN/HEERENVEEN - Nedcargo heeft, met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2021, Portena Logistiek uit Heerenveen overgenomen. Dat heeft het bedrijf vrijdagmiddag aan onder meer het personeel meegedeeld. Door de overname van Portena wil Nedcargo haar positie in het noorden verstevigen en stijgt volgens Nedcargo de omzet naar 150 miljoen euro. 

"De overname van Portena Logistiek biedt mooie nieuwe mogelijkheden in Nederland en uitbreiding van ons netwerk. We versterken onze positie in de Benelux en vergroten onze groeikansen in het noorden", aldus Jurgen Mook, CEO van Nedcargo Logistic Group.

"Nedcargo was al langere tijd met Portena Logistiek in gesprek om samen de transportstromen slimmer en duurzamer vorm te geven. Begin 2021 werden de gesprekken concreter. Portena Logistiek stond voor de keuze tussen zelfstandige groei of aansluiting bij een grotere branchegenoot. Portena is tot de conclusie gekomen dat zij als onderdeel van een grotere organisatie beter is opgewassen tegen de uitdagingen die de transportsector op termijn biedt."

"Wij hebben vorig jaar al kenbaar gemaakt dat Nedcargo verder wil groeien, zowel in de Benelux als internatioonaal. Deze groei is nodig in onze sector en kan nu ook omdat wij financieel gezond zijn!", aldus Mook.

"In het noorden zijn nog minder actief, daarom is Portena een goede aanvulling. We werkten al samen en kennen elkaar goed. De kennis en ervaring van Portena Logistiek op het gebied van winkelstraat leveringen en fietsenlogistiek is welkom, daar kunnen we veel van leren. Nedcargo is nu nog vooral actief in levensmiddelen logistiek en we willen verbreden."

De overname vindt met terugwerkende kracht plaats per 1 januari 2021. De reden hiervoor is dat d ebalans van Portena Logistiek opgemaakt is eind december 2020. op dat eindsaldo is de overname gebaseerd.

Jurgen Mook en Ron Kleinsmit, directeur Portena Logistiek, hebben gisteren samen de ondernemingsraad geïnformeerd. Het kantoor in Heerenveen blijft, net als alle medewerkers. In het najaar gaan Nedcargo en Portena Logistiek de activiteiten verder samenvoegen.

Ron Kleinsmit blijft in functie bij Portena. Voor het einde van het jaar draagt hij de dagelijkse leiding van Portena Logistiek over. Tegelijkertijd gaat hij als commercieel directeur bij Nedcargo aan de slag. Stef Verwij, eigenaar van Portena Logistiek, blijft voorlopig betrokken bij de onderneming als adviseur.

Portena Logistiek is een middelgrote transport- en warehousespecialist. Portena biedt werk aan 250 medewerkers en werkt voor meer dan 1500 opdrachtgevers. Het bedrijf heeft zijn hoofdvestiging inclusief eigen dc van 60.000 vierkante meter in Heerenveen. Naast Heerenveen hebben de chauffeurs ook standplaatsen in Assen, Drachten en Zaltbommel.

Sinds begin jaren '90 stond Stef Verweij aan het roer bij Portena, eerst als directeur en later als eigenaar. Hij bouwde het bedrijf verder uit, onder meer door de overnames van HTO Logistiek in 2009 en Bulstra Transport in 2017.

In 2015 droeg Verweij de dagelijkse leiding over aan zin schoonzoon, Ron Kleinsmit.

Foto's

  • J.Roeland
    Nedcargo
  • J.Roeland
    NEDCARGO

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,629

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions