Clicky

 
Transport Online - Geen sprake meer van dreiging op Mediapark, politie schaalt af

Geen sprake meer van dreiging op Mediapark, politie schaalt af

Geen sprake meer van dreiging op Mediapark, politie schaalt af
16-07-2021 13:59 | Binnenland | auteur ANP

HILVERSUM - [update 16:20 uur] De extra politie die uit voorzorg aanwezig is op het Mediapark in Hilversum, gaat weer vertrekken. Er is geen sprake meer van dreiging door een persoon waarover de politie een melding binnenkreeg, schrijft de politie op Twitter.

De hoofdingang van de NOS die afgesloten werd vanwege de dreiging, is weer geopend, meldt een woordvoerder van de zender. De politie doet nog onderzoek naar de zaak, maar benadrukte wel dat de dreiging op het park geheel losstaat van dreigingen die RTL Boulevard deze week ontving.

De gemeente Hilversum heeft het Mediapark sinds donderdag voor onbepaalde tijd als veiligheidsrisicogebied bestempeld. Daar wordt sinds maandag het programma RTL Boulevard gemaakt, dat te maken heeft met ernstige bedreigingen.

RTL Boulevard, dat gemaakt werd in een studio aan het Leidseplein in Amsterdam, kon zaterdag niet uitzenden omdat er volgens RTL informatie was binnengekomen over een dreiging tegen het programma. Zondag was het RTL-programma niet te zien om "het team van RTL Boulevard rust te geven". Volgens NRC zouden criminelen hebben gesproken over een mogelijke aanslag met een raketwerper of automatische vuurwapens. De dreiging volgde op de aanslag op misdaadverslaggever Peter R. de Vries, vorige week dinsdag. Hij werd neergeschoten nadat hij te gast was geweest bij RTL Boulevard en overleed donderdag aan de gevolgen ervan.

De NOS heeft eerder te maken gehad met een dreiging. Op 29 januari 2015 drong Tarik Z. met een gaspistool de studio binnen om zendtijd te eisen. Hij werd kort na zijn actie overmeesterd. Z. werd veroordeeld tot 40 maanden gevangenisstraf, waarvan 24 voorwaardelijk.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,980
Diesel1,604

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions