Clicky

 
Transport Online - Stremming sluiscomplex Weurt door hoogwater

Stremming sluiscomplex Weurt door hoogwater

Stremming sluiscomplex Weurt door hoogwater
16-07-2021 11:05 | Stremmingen | auteur Redactie

DEN HAAG - Rijkswaterstaat stremt sluis Weurt op 16 juli 2021 vanaf 10.00 uur vanwege de hoge stand van het water in de Waal. Om bij verhoogde waterstand het water te kunnen keren en veilig te kunnen schutten, zijn in de westelijke sluiskolk drie sluisdeuren nodig.

Voor de renovatie is juist de zomerperiode gekozen, vanwege de normaal gesproken gunstige waterstand. Door de recente onverwachte hoogwatergolf en het ontbreken van de derde deur wordt de westsluis van Weurt noodzakelijkerwijs gestremd. Wanneer het water voldoende is gezakt, zal de stremming worden opgeheven. De verwachting is dat de stremming ongeveer een week nodig is.

Geplande werkzaamheden

De werkzaamheden aan de middelste hefdeur zijn onderdeel van groot onderhoud aan het gehele sluiscomplex, dat de komende jaren plaatsvindt. In verband met de renovatie van de middelste hefdeur zijn het komende halfjaar nog andere volledige stremmingen van de westkolk nodig:

  • 26 juli tot en met 8 augustus voor onderhoud aan het middenhoofd
  • 23 augustus tot en met 5 september voor het verplaatsen van de kanaaldeur naar het middenhoofd, waarna een aantal weken alleen een deelkolk van 140 m beschikbaar is
  • 27 september tot en met 7 oktober voor het terugplaatsen van de gerenoveerde middelste deur in het kanaalhoofd, waarna de volledige kolklengte weer beschikbaar is

Sluiscomplex Weurt

Sluis Weurt is de verbinding tussen het Maas-Waalkanaal en de Waal. Het complex bestaat uit twee schutsluizen: een oostkolk (aangelegd tussen 1923 en 1928) en een westkolk (1975). Jaarlijks passeren circa 29.000 binnenvaartschepen het sluiscomplex Weurt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,232
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie

Rijverboden