Clicky

 
Transport Online - Rhenus plaatst grote order voor intern transportmaterieel

Rhenus plaatst grote order voor intern transportmaterieel

Rhenus plaatst grote order voor intern transportmaterieel
16-07-2021 10:29 | Aanschaf Nieuw Materiaal | auteur Redactie

TILBURG - Rhenus Contract Logistics heeft een grote order geplaatst voor intern transportmaterieel, software, diensten en after sales service. De totale order omvat meer dan 100 trucks, waaronder vorkheftrucks, pallettrucks, reachtrucks en orderverzamelaars.

Het transportmateriaal werd binnen een tijdsbestek van drie maanden geleverd op twee locaties in Tilburg. De levering vereiste een strakke planning. De trucks en verzamelaars moesten enerzijds op tijd worden overgedragen aan de logistiek dienstverlener, anderzijds diende er ook voldoende tijd te zijn om het personeel van Rhenus te trainen in het gebruik van de hulpmiddelen.

Met investering kosten besparen en productiviteit verhogen

Het besluit om de investering in 2020 te doen, toch een jaar dat in het teken stond van de grote corona-uitbraak, is genomen op basis van een grondige analyse. Daarbij lag de focus op de rol van de interne transportvloot als onderdeel van het continue verbeterprogramma bij Rhenus Contract Logistics in Nederland. Uit de analyse bleek dat de modernisering en de extensieve uitbreiding van de vloot zou kunnen leiden tot aanzienlijke besparingen in kosten en productiviteit.

“Fabrikanten van orderverzamelmateriaall hebben grote vooruitgang geboekt op het gebied van ergonomie, energieverbruik, batterij- en wagenparkbeheer. Die vooruitgang willen we ten goede laten komen aan onze klanten", legt Alphons van Erven, Senior Vice President van Rhenus Contract Logistics Nederland, uit.

Keuze voor Still en Toyota

Een business case leidde tot de selectie van de fabrikanten Still en Toyota. Met deze bedrijven heeft Rhenus in Nederland bovendien al een langdurige zakelijke relatie. "In ons voortdurende streven naar operationele verbeteringen zal de aanschaf van deze apparatuur de productiviteit, energie-efficiëntie en medewerkerstevredenheid verhogen", aldus Alphons van Erven.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,614

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions