Clicky

 
Transport Online - Emirates SkyCargo vliegt een bijzondere groep kampioenen naar Tokio

Emirates SkyCargo vliegt een bijzondere groep kampioenen naar Tokio

Emirates SkyCargo vliegt een bijzondere groep kampioenen naar Tokio
15-07-2021 16:39 | Luchtvracht | auteur Redactie

AMSTERDAM - Met de moderne en efficiënte Boeing 777 van Emirates SkyCargo, dat ongeveer 100 ton vracht per vlucht kan vervoeren, zijn slechts acht vluchten nodig om 247 paarden in 131 speciaal ontworpen paardenboxen naar Japan te vervoeren. Om alles in goede banen te leiden, vliegen er in totaal ook 59 paardenverzorgers, 100 ton aan speciale uitrusting en 20 ton aan eten en drinken mee. Op nog eens acht vluchten vliegt de luchtvrachtmaatschappij de paarden vanuit Tokio weer terug naar Luik.

Internationale paardentransport

De vrachtdivisie van Emirates voert in totaal acht chartervluchten uit om 247 paarden van Luik naar Tokio te brengen. Tot deze grote groep behoren ook een aantal paarden van Nederlandse ruiters. De eerste vlucht met 36 dressuurpaarden is al geland op de luchthaven Haneda in Tokio. De luchtvaartmaatschappij werkt voor deze charter samen met Peden Bloodstock, een toonaangevende internationale specialist in paardentransport.

Speciale procedures

Tijdens de vluchten worden de paarden comfortabel ondergebracht in speciaal ontworpen paardenboxen. Emirates SkyCargo vliegt 131 van deze paardenboxen in om alle paarden te vervoeren. Daarnaast vliegen er in totaal 59 paardenverzorgers mee op de vluchten om ervoor te zorgen dat de paarden goed worden verzorgd, gevoed en gedrenkt tijdens de reis van Luik naar Haneda met een korte tussenstop in Dubai.

Jarenlange ervaring

Emirates heeft tientallen jaren ervaring in het vervoeren van paarden over zes continenten voor internationale sportevenementen. Emirates is ook titelsponsor van een aantal prestigieuze wereldwijde paardenraces en is sponsor van Godolphin, ’s werelds meest toonaangevende paardenrace team. Emirates beschikt over een vloot van moderne Boeing 777 vrachtvliegtuigen en een goed opgeleid team om ervoor te zorgen dat de paarden een comfortabele en stressvrije vluchtervaring hebben. Emirates SkyCargo voldoet aan de regelgeving van nationale en internationale autoriteiten voor het vervoer van levende dieren, waaronder de IATA Live Animals Regulations (LAR).

Foto's

  • Zandbergen
    Zandbergen
  • Zandbergen
    Zandbergen
  • Zandbergen
    Zandbergen

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,306
Diesel2,113

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden