Clicky


 


Alitalia wordt ITA na akkoord over reddingsplan

Alitalia wordt ITA na akkoord over reddingsplan
15-07-2021 15:16 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP/AFP

ROME - De Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia wordt gered en gaat door als Italia Trasporto Aereo (ITA). De Italiaanse regering bereikte een akkoord met de Europese Commissie over de redding van de noodlijdende luchtvaartmaatschappij, waar Italië 3 miljard euro voor uittrekt. Half oktober moet ITA volledig operationeel zijn.

Alitalia is al enkele jaren failliet en staat onder beheer van de staat. Die hield het bedrijf draaiende en zocht naar mogelijkheden voor een doorstart. Door de moeilijke situatie in de luchtvaartbranche als gevolg van de coronacrisis ging een geplande verkoop niet door.

ITA wordt half zo klein als Alitalia, zowel qua aantal vliegtuigen als qua personeelsleden, waardoor er waarschijnlijk ontslagen zullen vallen. Momenteel werken er 11.000 mensen bij de luchtvaartmaatschappij. De Europese Commissie eiste verder dat de afhandelings- en onderhoudsactiviteiten van Alitalia worden losgekoppeld van de eigenlijke luchtvaarttak. Ook moest ITA start- en landingsrechten opgeven.

Eerder meldden Italiaanse kranten dat ITA met Lufthansa uit Duitsland en Delta Air Lines uit de Verenigde Staten zou praten over samenwerkingsverbanden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions