Clicky

 
Transport Online - Dodental Duitsland loopt verder op na noodweer

Dodental Duitsland loopt verder op na noodweer

Dodental Duitsland loopt verder op na noodweer
15-07-2021 13:34 | Buitenland | auteur ANP/AFP/DPA

BERLIJN - [update 20:30 uur] Zeker 49 mensen zijn om het leven gekomen door het noodweer in het westen van Duitsland. Minister van Binnenlandse Zaken Roger Lewentz van de westelijke deelstaat Rijnland-Palts heeft van de brandweer vernomen dat er vermoedelijk nog negen slachtoffers worden geborgen. In zijn deelstaat worden ook nog tientallen mensen vermist.

Door regenval en overstromingen zijn huizen ingestort en gemeenten afgesneden van de buitenwereld. Velen zochten bescherming tegen de overstromingen op bomen en daken van huizen. Reddingswerkers brachten mensen in veiligheid met boten en helikopters. Uitval van het mobiele netwerk maakt het niet makkelijker. "We hebben nog nooit zo'n ramp meegemaakt. Het is echt slopend" zei premier Malu Dreyer (SPD),

De politie van Keulen meldde dat in de regio twintig mensen zijn omgekomen door het noodweer, van wie vijftien in de stad Euskirchen. Ook zijn mensen om het leven gekomen in ondergelopen kelders en verongelukten zeker twee brandweerlieden tijdens reddingsoperaties. Ook het gebied Ahrweiler in Rijnland-Palts is zwaar getroffen. Daar zijn woningen verwoest in de plaats Schuld en overleden zeker achttien mensen.

In het aangrenzende Noordrijn-Westfalen bezocht deelstaatpremier Armin Laschet de plaatsen Hagen en Altena, waar een 46-jarige brandweerman om het leven kwam tijdens een reddingsoperatie.

De zware regenval zorgde ook voor overstromingen in steden als Keulen en Hagen. In Leverkusen moest een ziekenhuis worden geëvacueerd en in de plaats Wuppertal liepen kelders onder water. Netbeheerder Westnetz meldde dat in het westen van het land zo'n 200.000 huishoudens zonder stroom zitten.

De hulpdiensten worden ondersteund door honderden militairen. De strijdkrachten hebben gepantserde voertuigen ingezet om wegen vrij te maken die zijn geblokkeerd door aardverschuivingen en omgevallen bomen. De autoriteiten laten ook helikopters uitvliegen om mensen te redden die een veilig heenkomen hebben gezocht op daken.

Bondskanselier Angela Merkel reageerde vanuit de Verenigde Staten, waar ze donderdag president Biden en vicepresident Harris ontmoet, "geschokt" op de ramp. Ze zei mee te leven met de nabestaanden van de slachtoffers en bedankte de "onvermoeibare" hulpdiensten voor hun inzet. Vicekanselier Olaf Scholz onderbrak zijn vakantie vanwege de overstroming.

Ook in Nederland en België veroorzaakt het hoge water veel overlast. De Belgische autoriteiten hebben tot dusver melding gemaakt van acht doden door het extreme weer.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden