Clicky

 
Transport Online - Doden en tientallen vermisten door noodweer in westen Duitsland [+foto's]

Doden en tientallen vermisten door noodweer in westen Duitsland

Doden en tientallen vermisten door noodweer in westen Duitsland [+foto's]
15-07-2021 10:37 | Buitenland | auteur ANP

SCHULD - Het noodweer in Duitsland heeft het leven gekost aan zeker negen mensen. In de zwaar getroffen plaats Schuld (Rijnland-Palts) worden volgens de autoriteiten ook nog tientallen personen vermist. Daar zijn zeker zes huizen ingestort na overstromingen en hevige regen.

De politie zegt volgens Duitse media dat inmiddels bijna zeventig mensen worden vermist in Schuld. Daar zouden ook nog veel huizen op instorten staan. Sommige inwoners hebben een veilig heenkomen gezocht op de daken van woningen. In het gebied Ahrweiler, waar Schuld deel van uitmaakt, vielen zeker vier doden. De lichamen zouden op verschillende plaatsen zijn gevonden.

Ook in andere delen van Duitsland vielen doden. Nieuwsblad Focus bericht dat in Solingen (Noordrijn-Westfalen) een 82-jarige man is omgekomen. Die viel in zijn onder water gelopen kelder. In het gebied Unna overleed een 77-jarige man in een ondergelopen kelder. De politie zegt dat ook in de plaats Rheinbach een dode is gevallen door het noodweer.

Brandweerlieden

Het noodweer kostte eerder ook al het leven aan zeker twee brandweerlieden, schrijft de Süddeutsche Zeitung. Zij waren bezig met reddingswerkzaamheden. Het gaat onder meer om een 46-jarige man die woensdagmiddag in Altena (Noordrijn-Westfalen) is meegesleurd door het water. Enkele uren later overleed ook een 52-jarige medewerker van de brandweer.

In de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts zijn op meerdere plaatsen rivieren buiten hun oevers getreden. Scholen in diverse plaatsen blijven donderdag dicht en het treinverkeer is verstoord. De autoriteiten hebben een beroep gedaan op het leger om te helpen bij evacuaties. De strijdkrachten zetten speciale voertuigen in om mensen te bereiken in de gemeente Kordel in Rijnland-Palts, die door hoog water is afgesneden van de buitenwereld.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,614

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions