Clicky

 
Transport Online - Treinverkeer in deel België plat na noodweer [+foto's]

Treinverkeer in deel België plat na noodweer

Treinverkeer in deel België plat na noodweer [+foto's]
15-07-2021 10:01 | Buitenland | auteur ANP/BELGA - REDACTIE

BRUSSEL - [update 12:04] De Belgische spoorbeheerder Infrabel legt na ernstig noodweer het treinverkeer stil in het zuiden van het land. "Door deze onderbreking van het treinverkeer kunnen de hulpdiensten zich concentreren op dringende noodhulp voor iedereen die getroffen is", zei minister van Mobiliteit Georges Gilkinet. "Ik wens iedereen veel moed toe."

Infrabel-topman Benoît Gilson zegt dat de maatregel noodzakelijk is vanwege de incidenten die in de loop van de nacht plaatsvonden door de zware regenval. Treinen die nog wel rijden, kunnen op veel plaatsen met vertraging vertrekken. Vervoerder NMBS adviseert mensen om hun reizen in de provincies Luik, Namen en Luxemburg waar mogelijk uit te stellen.

De treinverstoringen in Vlaanderen vallen vooralsnog mee, maar in Wallonië is onder meer Luik zwaar getroffen. Spoorlijnen staan onder water of zijn geblokkeerd door modderstromen. Daardoor moest ook het treinverkeer worden stilgelegd tussen Luik en Maastricht, Wezet, Namen en Welkenraat.

Ook de snelle trein Thalys ondervindt hinder door de watersnood. "Als gevolg van de uitzonderlijke weersomstandigheden is er momenteel geen Thalysverkeer mogelijk tussen Duitsland en Brussel, en dit in beide richtingen", meldt Thalys op Twitter. "Vandaag zal er de hele dag geen Thalys rijden tussen Brussel en Duitsland."

Bij Grupont in de Belgische Ardennen is een stuk van het talud van spoorlijn 162 (Namen-Luxemburg) uitgespoeld. Een AM08 Desirotreinstel van NMBS is hierbij ook ontspoord.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,319
Diesel2,109

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden