Clicky


Ongevallen zorgen voor zware ochtendspits

Ongevallen zorgen voor zware ochtendspits
16-02-2012 10:09 | Algemeen | auteur de redactie
Tijdens de ochtendspits van donderdag zijn er veel ongevallen gebeurd op de snelwegen. De spitsdrukte werd daardoor opgevoerd naar waarden van een zware spits, met om 08:30 uur 254 kilometer file. Vooral in het zuiden van het land was het druk, meldt de Verkeersinformatiedienst.

Omstreeks 07:10 uur gebeurde er op de A16 vanuit Breda naar Rotterdam een ongeval waarbij een auto dwars voor een vrachtwagen terecht was gekomen. Er was slechts sprake van blikschade, maar de trekhaak van de auto was bij het ongeval onder de geleiderail terecht gekomen. Op het knooppunt Terbregseplein werd de rechterrijstrook tot 08:00 uur afgesloten. Dit resulteerde in 11 kilometer file op de hoofdrijbaan en 6 kilometer op de parallelrijbaan. Het verkeer dat richting Den Haag wilde, kon daarom dan ook beter omrijden via Europoort over de A15, de A4 en de A20, door de Beneluxtunnel.

Om 07:45 uur was het raak op de A67, waar vanuit Venlo richting Turnhout de linkerrijstrook bijna drie kwartier lang werd afgesloten. Er gebeurde ook daar een ongeval met letsel wat resulteerde in 12 kilometer file. Het verkeer richting Rotterdam en Utrecht kreeg ook daar met een omleiding te maken. Omrijden kon vanaf het knooppunt Zaarderheiken via de A73 en de A50 in de richting van Nijmegen.

De A58 bleef ook niet gespaard van ongevallen vanuit Breda naar Tilburg. Allereerst gebeurde er om 07:20 uur een ongeval tussen meerdere voertuigen tussen Gilze en Goirle. De vertraging voor de weggebruiker liep op tot meer dan een half uur doordat er 9 kilometer file kwam te staan. Een uur later werd door een ongeval de rechterrijstrook afgesloten tussen Oirschot en Best met daar een file tussen Moergestel en Best van 14 kilometer.