Clicky

 
Transport Online - Bijna drie keer zoveel besmettingen als week geleden in afgelopen etmaal

Bijna drie keer zoveel besmettingen als week geleden in afgelopen etmaal

Bijna drie keer zoveel besmettingen als week geleden in afgelopen etmaal
14-07-2021 15:44 | Coronavirus | auteur ANP

BILTHOVEN  - Het aantal nieuwe coronagevallen is afgelopen etmaal gestegen tot 10.492, maakte het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu bekend. Dat zijn er bijna drie keer zoveel als vorige week woensdag. Het gaat om het hoogste aantal sinds 25 december vorig jaar, eerste kerstdag.

Vergeleken met dinsdag nam het aantal positieve tests woensdag met 2632 toe. In de afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM 58.766 nieuwe besmettingen. Dat komt neer op gemiddeld 8395 nieuwe gevallen per dag.

Eind juni begonnen de coronabesmettingen op te lopen als gevolg van de snel oprukkende Delta-variant van het coronavirus. Verreweg de meeste mensen die positief testen zijn tieners en twintigers, maar het aantal gevallen onder dertigers, veertigers en vijftigers begint ook op te lopen.

Het aantal sterfgevallen steeg met één. Het gaat om een inwoner van Diemen. Wanneer een coronapatiënt sterft, kan het soms een tijdje duren voordat dit is geregistreerd, dus mogelijk is deze persoon al eerder overleden. Dinsdag werden er drie sterfgevallen geregistreerd.

Net als dinsdag had Amsterdam verreweg de meeste nieuwe besmettingen afgelopen etmaal, in totaal 1217. In Rotterdam werden 744 positieve tests geteld en in Utrecht 518. In Groningen en Den Haag kregen respectievelijk 463 en 307 mensen een positieve testuitslag. Maar drie gemeenten hadden afgelopen etmaal geen enkele positieve test. Het gaat om Urk, Vlieland en Schiermonnikoog.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,349
Diesel2,107

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden