Clicky

 
Transport Online - Drie verdachten drugshandel tussen Nederland en Polen aangehouden

Drie verdachten drugshandel tussen Nederland en Polen aangehouden

Drie verdachten drugshandel tussen Nederland en Polen aangehouden
14-07-2021 12:24 | Binnenland | auteur Redactie

DEN HAAG - In Den Haag zijn drie verdachten aangehouden in een gezamenlijke actie van de Poolse en Nederlandse politie. Ze worden verdacht van drugshandel. Het gaat om drie mannen van 51, 35 en 56 jaar oud, meldt het Openbaar Ministerie.

De mannen zouden over een periode van meerdere jaren marihuana, MDMA, XTC en cocaïne hebben gesmokkeld van Nederland naar Polen. Uit onderzoek is gebleken dat ze gebruik maakten van verschillende diensten voor versleutelde communicatie, zoals Encrochat, SkyECC en Am0n. In verschillende huizen, opslagruimtes en cafés in Den Haag en De Lier zijn doorzoekingen gedaan. Ook werd beslag gelegd op vier panden.

Voor de actie heeft de Poolse justitie in Wrocław samengewerkt met de politie in Den Haag, het Internationaal Rechtshulp Centrum (IRC) en de districtsrecherche Zuiderpark. De Poolse autoriteiten heeft verzocht om de overlevering van de drie verdachten, voor vervolging in Polen. De rechtbank in Amsterdam zal beslissen over de uitleveringsverzoeken.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,921
Diesel1,729

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions