Clicky

 
Transport Online - 21-jarige Nederlandse man veroordeeld voor drugssmokkel in Denemarken

21-jarige Nederlandse man veroordeeld voor drugssmokkel in Denemarken

21-jarige Nederlandse man veroordeeld voor drugssmokkel in Denemarken
14-07-2021 11:59 | Misdaad | auteur Redactie | Esther van der Wal

SONDERBORG - Een Nederlandse 21-jarige man is dinsdag 13 juli voor de rechtbank in het Deense Sønderborg veroordeeld tot drie en een half jaar gevangenisstraf evanwege drugssmokkel.

De zaak begon toen op 15 oktober 2019 twee andere mannen uit respectievelijk Nederland en Congo in een auto door de Douane voor controle werden gehaald bij de grensovergang in Frøslev. In het voertuig bevonden zich onder meer dozen met bordspellen. Maar er was 1464 gram ketamine, 997 gram MDMA-kristallen en 5.555 MDMA-tabletten aanwezig in de auto. 

De twee vervoerders, de Nederlander en de Congolees, werden voor hun aandeel in de zaak veroordeeld tot respectievelijk vier jaar en drie maanden gevangenisstraf en vier jaar en zes maanden.

Maar onderzoek leidde ook tot de 21-jarige Nederlander. Op verzoek van de Deense politie werd hij in België gearresteerd en aan Denemarken uitgeleverd.

Hij is dinsdag veroordeeld voor het helpen inpakken van de drugs en het begeleiden van de twee vorige transporten bij het oversteken van de grens naar Denemarken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Verkeersinformatie

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,614

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions