Clicky

 
Transport Online - Goederenoverslag North Sea Port stijgt in eerste halfjaar met ruim vijf procent

Goederenoverslag North Sea Port stijgt in eerste halfjaar met ruim vijf procent

Goederenoverslag North Sea Port stijgt in eerste halfjaar met ruim vijf procent
14-07-2021 11:37 | Overslagcijfers | auteur Redactie

TERNEUZEN/GENT - North Sea Port boekte in het eerste halfjaar van 2021 een goederenoverslag via zeevaart van 34 miljoen ton, een stijging van 5,1 procent. De haven noteert hiermee een gedeeltelijk herstel.

Met deze stijging kende de haven voor de eerste zes maanden van dit jaar 1,6 miljoen ton goederenoverslag via zeevaart meer in vergelijking met dezelfde periode in het ‘coronajaar’ 2020.

Droge bulk en ro/ro in de lift

De overslag van droge bulk stijgt met 9,6 procent tot 17,8 miljoen ton dankzij de groei bij schroot, natuurlijke meststoffen, gips en cement. De overslag van rollend materieel – ro/ro - komt met een stijging van 39 procent tot 1,7 miljoen ton weer helemaal op gang. De vloeibare bulk blijft met 8,7 miljoen ton op een gelijk niveau.

De overslag van containers kent een lichte daling (4,8 procent) en komt uit op 1,2 miljoen ton. De overslag van breakbulk tikt af op 4,6 miljoen ton, een daling van 7,7 procent door vooral minder halffabrikaten van ijzer en staal en minder machines.

Binnenvaart

Voor binnenvaart noteerde North Sea Port deze eerste jaarhelft een overslag van 29 miljoen ton ten opzichte van 2020. Een stijging met 1,9 procent (535.000 ton).

De toekomst

Hakte vorig jaar de covid-pandemie stevig in de overslagcijfers van de eerste jaarhelft in, dan zien we voor dezelfde periode dit jaar een gedeeltelijk herstel. Mocht deze tendens aanhouden, wordt dit jaar de helft van het verlies van vorig jaar goedgemaakt. Om dan hopelijk tegen eind 2022 opnieuw op het niveau van het recordjaar 2019 uit te komen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,755

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions