Clicky

 Nog dit jaar site voor bezwaar tegen verkeersboete

Nog dit jaar site voor bezwaar tegen verkeersboete
14-02-2012 11:06 | Algemeen | auteur de redactie
(Novum) - Het moet de tweede helft van dit jaar mogelijk worden online bezwaar te maken tegen verkeersboetes. Op de website van het Openbaar Ministerie (om.nl) komt een digitaal loket waar burgers met hun Digi-d kunnen inloggen, zegt een woordvoerder van het Landelijk Parket dinsdag.

Daar worden de bezwaarmakers aan de hand van een schema met vragen begeleid bij het schrijven van hun bezwaar. Ze kunnen ook een digitale bijlage bijvoegen. "Nu moeten mensen nog een brief op papier schrijven en een bijlage bijvoegen. Het staat op onze website wel aangegeven hoe dat moet, maar voor veel mensen blijkt het toch te ingewikkeld", zegt de woordvoerder.

Vaak ontbreken volgens hem gegevens. "Soms zeggen mensen bijvoorbeeld dat ze niet op de locatie van de overtreding waren. Dan moeten wij weer contact opnemen om te vragen of ze kunnen bewijzen of ze ergens anders waren, zo gaat tijd verloren."

Het digitale loket moet het vooral voor de bezwaarmakers gemakkelijker maken. "Ik kan echt nog niet zeggen of het ons tijd gaat besparen. Misschien besluiten wel meer mensen om bezwaar te maken omdat het straks gemakkelijker gaat."

Het loket stelt gelijk een aantal vragen om voor de bezoeker duidelijk te krijgen of zijn bezwaar een kans maakt. Zo wordt gevraagd of hij kan bewijzen dat hij niet op de locatie van de overtreding was. Een bezwaar dat weinig kans van slagen heeft, kan overigens wel nog worden ingediend.

Via de site moet het ook mogelijk worden flitsfoto's op te vragen. Dat kan al bij steeds meer politiekorpsen via mijnpolitie.nl. "Die site gaan wij integreren. De ervaring is dat mensen vaak van een bezwaar afzien als ze zien dat het toch echt hun auto is die op de foto staat."

Vorig jaar werden driehonderdduizend bezwaren ingediend op elf miljoen beschikkingen. In 25 duizend gevallen hoefden de bezwaarmakers uiteindelijk toch geen boete te betalen. Dat kan bijvoorbeeld als ze geflitst werden doordat een hardrijder hen inhaalde.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,167
Diesel1,972

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats