Clicky

 
Transport Online - Export groeit met ruim 22 procent in mei

Export groeit met ruim 22 procent in mei

Export groeit met ruim 22 procent in mei
14-07-2021 08:51 | Exportcijfers | auteur Redactie

DEN HAAG - Het volume van de goederenexport was in mei 22,2 procent groter dan in mei 2020, meldt het CBS. Dat is de op een na grootste groei sinds de start van de statistiek in 1995. Er zijn in mei vooral meer aardolie- en chemische producten, transportmiddelen, metaalproducten en machines geëxporteerd. Ten opzichte van mei 2019 lag de export 7,9 procent hoger. Het volume van de import was in mei 20,7 procent groter dan in mei 2020 en 9,6 procent dan in mei 2019.

Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in juli gunstiger dan in mei.

Omstandigheden voor export in juli gunstiger dan in mei

Het CBS publiceert elke maand ook over de omstandigheden voor de export in de exportradar. De condities worden in sterke mate bepaald door de ontwikkelingen op de belangrijkste afzetmarkten voor Nederlandse export en door de ontwikkeling van de Nederlandse concurrentiepositie. De indicatoren in de radar hangen goed samen met de export, maar een verbetering van de omstandigheden betekent niet per se een hogere groei van de export.

Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in juli gunstiger dan in mei. Dat komt vooral doordat de groei van de Duitse industriële productie in de radar van juli groter was.  

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,942
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden